راههای درمان سرطان ریه
تاثیر ترجمه در رونق یافتن کسب و کارها در سال 2020
تاثیر ترجمه در رونق یافتن کسب و کارها در سال ۲۰۲۰: آیا می دانید ۷۲٫۱٪ از کاربران اینترنت ترجیح می دهند با وب سایت های …
بهترین تولیدی صندلی تالار
بهترین تولیدی صندلی تالار صندلیهای تالار نقش بسیار مهمی در برگزاری مراسمها و رویدادها دارند. انتخاب صندلی مناسب میتواند تجربه مهمانان را بهبود بخشد و …
دستگاه بسته بندی حبوبات در منزل
دستگاه بسته بندی حبوبات در منزل حبوبات یکی از پرطرفدارترین و پراستفادهترین خوراکیها در کشور ما هستند که در بسیاری از غذاها استفاده میشوند. دستگاه …
راههای درمان سرطان ریه
سرطان ریه یکی از خطرناکترین و مرگبارترین انوع سرطان است. شایعترین علت سرطان ریه قرار گرفتن در معرض دود دخانیات برای مدتی طولانی است، به طوری که دود دخانیات عامل موثر در ۹۰٪ سرطانهای ریه است. با این همه عواملی چون عوامل ژنتیکی،گاز رادون، آزبست، آلودگی هوا و دود سیگار فرد ثالث میتواند در بروز این سرطان موثر باشد.
به گزارش سلام نو، علائم سرطان ریه به سه شکل بروز و ظهور دارد. علائم تنفسی که شامل سرفه، خلط خونی، خس خس سینه یا تنگی نفس است. علائم سیستمیک که شامل کاهش وزن، تب، چماقی شدن ناخنهای انگشت یا ضعف است. علائم ناشی از فشار موضعی که شامل درد قفسه سینه، درد استخوان، انسداد ورید اجوف فوقانی و مشکل در بلعیدن است.
با این همه باید به این نکته توجه کرد که بسیاری از علائم سرطان ریه از جمله کم اشتهایی، کم شدن وزن، تب، خستگی مختص این بیماری نیستند و این مسئله باعث تشخیص دیر هنگام و گاه ناگهانی این بیماری میشود. انجام یک رادیوگرافی قفسه سینه یکی از نخستین مراحل تحقیقی است که باید در صورت گزارش نشانههایی توسط فرد که ممکن است دال بر سرطان ریه باشد، صورت پذیرد.
راههای درمان سرطان ریه
سرطان ریه بسیار مهلک است و هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد و به خاطر علائم نه چندان روشن آن متاسفانه بیماران زمانی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری شدیدا پیشرفت کرد و راهی قطعی برای درمان آن نیست. با این همه پزشکان پس از بروز علائم سرطان ریه چندین روش برای مبارزه با سرطان ریه کشنده دارند که در ادامه آنها را مرور میکنیم.
جراحی: معمولا اگر ضایعه بدخیم منحصر به ریه باشد ممکن است بخش کوچک یا تکه کاملی از ریه برداشته شود. تقریبا ۲۰ درصد از بیماران تحت عمل جراحی قرار می گیرند که از این درصد، افراد کمی شانس بهبودی کامل را دارند و باید مرتب تحت نظر پزشک باشند.
سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر: در بعضی موارد ضایعه بدخیم سرطان ریه منجر به مسدود شدن حنجره می شود. در چنین موردی پزشک با سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر راه عبور هوا را برای بیمار باز می کند. این روش به طور کامل نمی تواند منجر به ازبین بردن ضایعه بدخیم شود اما کمکی است جهت سهولت تنفس در بیمار.
شیمی درمانی: این راه مرسومترین راه مبارزه با اکثر سرطانها است. این روش درمانی با استفاده از داروها باعث کاهش تعداد یا ریشه کنی سلولهای سرطانی میشود. در سرطان سرعت تکثیر سلولها افزایش مییابد و این داروها سلولهایی که به سرعت در حال تقسیم هستند را هدف قرار میدهند، همین موضوع باعث میشود که شیمی درمانی برای سرکوب سلولهای سرطانی مخصوصا در موارد متاستاز سرطان به سایر قسمتهای بدن، انتخاب مناسبی باشد. شیمی درمانی یک درمان قدرتمند است و میتواند عوارض جانبی مانند تهوع شدید و کاهش وزن داشته باشد.
رادیوتراپی یا اشعه درمانی: در این روش از پرتوهای پر انرژی برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. قبل از عمل جراحی، پزشک با استفاده از رادیوتراپی اندازهی تومور را کاهش میدهد. پرتودرمانی عمدتا در درمان سرطانهایی مفید است که به یک محل محدود هستند و گسترش نیافتهاند. ترکیب شیمی درمانی و رادیوتراپی قبل و بعد از عمل جراحی، به میزان زیادی باعث موفقیت درمان میشود. درمان فوتودینامیک: استفاده از رنگ و نور است. در این شیوه رنگ به داخل یک ورید تزریق و سپس در تمام بدن منتشر می شود. بعد از چند روز، این رنگ فقط در سلولهای بدخیم باقی می ماند. سپس نور قرمز رنگ لیزری به سلول تابانده می شود و رنگ درون سلول سرطانی این نور را جذب می کند. این امر منجر به عکس العمل فوتوشیمیایی که مخرب سلول هاست می شود.
ایمونوتراپی: ایمونوتراپی از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان استفاده میکند. سیستم ایمنی بدن ممکن است به سلولهای سرطانی حمله نکند، زیرا سلولهای سرطانی پروتئینهایی تولید میکنند که سلولهای سیستم ایمنی را نابود میکنند. ایمونوتراپی با دخالت در این روند، عمل میکند.
آن طور که مشاهده کردید درمان سرطان ریه بسیار مشکل است و بهترین کار برای مبارزه با آن پیشگیری از ابتلا به این سرطان به خصوص با دوری از سیگار و دود آن است.
رعایت رژیم غذایی سرشار از میوهها، سبزیجات، ویتامینها، مواد مغذی و فیبر فراوان و ورزش پیوسته در کنار تستهای دورهای و دوری از هر ماده سرطان زایی از جمله دیگر عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به این سرطان کشنده است.