درمان قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست صورت
بهترین نهال گردو زود بازده چه رقمی می باشد
بهترین نهال گردو زود بازده چه رقمی می باشد: شاید یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که از نهالستان ها پرسیده می شود؛ دانستن بهترین نهال …
فرآیند ساخت سردخانه با برودت سازان البرز
فرآیند ساخت سردخانه با برودت سازان البرز Cold rooms، فریزرها و اتاقهای کنترلشده دمای عمومی، همگی فرآیند ساخت و ساز مشابهی دارند. به طور …
آداب و رسومی که در عقد ایرانی برگزار می شود
آداب و رسومی که در عقد ایرانی برگزار می شود نحوه اجرا و برگزاری مراسم عقد و ازدواج در جای جای دنیا مراسم خاص خود …
پوسته پوسته شدن پوست یکی از مشکلاتی است که افراد مختلف از هر اقشار و سنین مختلف با آن ارتباط دارند. این مشکل می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت خود به خود برطرف شود. اما گاهی اوقات در درازمدت به افراد آسیب می رساند و اعتماد به نفس آنها را کاهش می دهد. دکتر فاطمه حبشی، متخصص پوست و زیبایی در این مورد به طور کامل توضیح داده است که در ادامه با هم مرور خواهیم کرد.
لایه برداری پوست به چه معناست؟
نام بیماری در انگلیسی desquamation است. این مشکل با نام های لایه برداری پوست، پوسته پوسته شدن، التهاب پوست و خارش پوست نیز شناخته می شود. هنگامی که این مشکل رخ می دهد، غشای خارجی یا لایه پوست خشک شده و بسته می شود. تفاوت پوست پا یا دست با پوست صورت و پوست بدن در این است که لکه های بیشتری روی بدن وجود دارد که حالت برجسته دارند که اغلب به صورت لایه لایه بریده می شوند.
چین و چروک های صورت می توانند در اطراف بینی، اطراف دهان و روی لب ها، اطراف چشم ها، روی لب ها و روی پیشانی ظاهر شوند. به طور کلی این مشکل می تواند در قسمت های مختلف بدن مانند نواحی زیر رخ دهد:
خراشیدن پوست در دست و پا: روی دست و پا و کف پا و انگشتان پوسته پوسته ترین نواحی هستند. اکستنشن آرنج و زانو در بین افراد بسیار رایج است. در برخی موارد، این مشکل در سایر قسمت های دست و پا رخ می دهد.
لایه برداری ابرو و اطراف چشم: لایه برداری زیر ابرو و بالای چشم مانند گوشه و زیر چشم در برخی شرایط دیده می شود.
لایه برداری در اطراف ناخن ها: پوسته شدن اطراف انگشتان دست و پا و اطراف ناخن های دست و پا نیز می تواند رخ دهد. در موارد شدید، این مشکل می تواند منجر به مشکلات ناخن شود.
شوره سر: شوره سر را نباید با شوره سر اشتباه گرفت. شوره سر معمولاً بزرگتر از شوره سر و خشک و پودری است.
پوسته پوسته شدن اطراف دهان و بینی: ناحیه اطراف دهان یکی از پوسته پوسته ترین قسمت های بدن است. این مشکل می تواند در لب ها نیز باقی بماند. مردان نیز ممکن است پوست زیر ریش پوسته پوسته شوند.
کاهش اندام تناسلی: اندام تناسلی یکی از اعضای بدن است که ممکن است تحت تأثیر کوچک سازی قرار گیرد. در همین حال، تعیین علت خارش و پوسته پوسته شدن اندام تناسلی مردانه بسیار مهم است.
علائم آفتاب سوختگی در صورت و بدن چیست؟
لازم نیست نگران تمام مشکلاتی که برای پوست شما یا پوست معمولی که یک بیماری است، باشید. در واقع، لایه برداری به اصطلاح بیماری با علائم زیر همراه است.
بزرگ شدن صورت و بدن ممکن است با تحریک همراه باشد. ریزش پوست را افزایش می دهد.
همچنین ممکن است با لایه برداری صورت، تحریک، قرمزی و تورم پوست رخ دهد.
جوش های کوچک نیز ممکن است در ناحیه پوسته پوسته ظاهر شوند.
خشکی نیز یکی از علائمی است که اغلب بر روی پوست ظاهر می شود.
دلایل لایه برداری چیست؟
قبل از هر چیز باید بدانید که باید در اسرع وقت به متخصص پوست مراجعه کنید تا علت لایه برداری انگشتان، صورت و بدن خود را بدانید. در صورت لزوم یک متخصص پوست شما را به سایر متخصصان پزشکی ارجاع می دهد. اگر به دنبال بهترین متخصص پوست و مو به صورت آنلاین هستید می توانید سایت ۲۴ را بررسی کنید.با استفاده از خدمات این سایت می توانید بهترین پزشکان از سراسر ایران را پیدا کنید تا علت و درمان لایه برداری پوست دست و صورت را بررسی کنند. CV-ul و درمان میدانی و وقت ملاقات خود را بدون تماس تعیین کنید. محضر
نوبت دهی به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری امکان پذیر است. در زیر به بررسی برخی از دلایل مهم تحریک پوست می پردازیم. دلایل این مشکل را می توان در یکی از این دسته بندی ها قرار داد:
علل طبیعی لایه برداری پوست
در برخی موارد خود فرد درگیر این بیماری نیست و تغییراتی در پوست صورت و بدن ایجاد می شود. در واقع اینها شایع ترین دلایل این مشکل هستند. دانستن این موارد به شما کمک می کند تا در صورت امکان آنها را در شرایط خاص کنترل کنید.
آلودگی هوا و افزایش میزان گرد و غبار و آلودگی کارخانه ها و خودروها در هوا
وسایل گرمایش داخلی ناکافی
پیری طبیعی پوست
خشکی بیش از حد پوست افراد
تحریک پوست در اثر اصطکاک
قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید
علل لایه برداری پوست به دلیل عادت های بد
گاهی عادت های بد در زندگی باعث می شود که پوست کنده شود. البته باید در نظر داشت که فقط درصدی از افراد برای انجام این کارها در کوهنوردی مشکل دارند و بروز این مشکل صددرصد نیست. برخی از مهمترین این عادات بد عبارتند از:
استفاده نادرست از صابون ها و مواد شوینده هنگام شستن لباس ها و ظرف شستن یا حمام کردن.
ضدعفونی بیش از حد دست
صورت خود را بشویید و با آب گرم بشویید
ننوشیدن مایعات کافی در طول روز
صورت را با یک پارچه درشت خشک کنید
پوشیدن لباس های ساخته شده از الیاف مصنوعی و خشن
استرس یا اضطراب بیش از حد
بیماری های التهابی که بر لایه برداری پوست صورت و بدن تأثیر می گذارد
در بسیاری از موارد، پوست صورت و بدن به دلیل مشکلات و بیماری های التهابی مختلف ایجاد می شود. علل نیز متفاوت است و عوامل مختلفی مانند ژنتیک، نقص سیستم ایمنی در بروز آنها دخیل هستند. در زیر، برخی از بیماری های التهابی اصلی را که می توانند باعث اش شوند را برجسته می کنیم:
اگزما: اگزما یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است. این بیماری در هر سنی و در هر فردی ممکن است رخ دهد. علت آن گاهی ژنتیکی است، اما گاهی حساسیت های مختلفی به برخی مواد و غذاها ایجاد می شود. برای برخی نیز یک بیماری گذرا است، در حالی که برای برخی دیگر مادام العمر است. علائم آن شامل قرمزی، خارش، التهاب و لایه برداری پوست است.
پسوریازیس: نام دیگر این بیماری غیر عفونی و خودایمنی پسوریازیس است. این بیماری بیشتر ژنتیکی و مادام العمر است و افراد کمی به آن مبتلا می شوند. خارش، خارش و خشکی بیش از حد پوست، خونریزی و زخم از علائم این بیماری است.
اگزمای تماسی: یکی از انواع اگزما محسوب می شود که عامل اصلی آن تماس پوستی با مواد حساسیت زا است. در این نوع بیماری وقتی فرد با کثیفی، مواد شوینده یا برخی غذاها تماس پیدا می کند، پوست صورت و بدن دچار خارش، ملتهب و پوسته پوسته شدن می شود.
درماتیت سبورئیک: این بیماری به نام اگزمای سبورئیک نیز شناخته می شود و بیشتر در پوست سر و صورت دیده می شود. علت ظاهر آن می تواند واکنش التهابی به مخمر باشد و باعث لایه برداری پوست صورت، زیر ریش، اطراف لب، پیشانی، زیر ابروها و روی سر می شود.
درماتیت آتوپیک: این بیماری به نام اگزمای آتوپیک یا اگزمای طبیعی نیز شناخته می شود و در کودکان بیشتر دیده می شود.
آلرژی: جدا از حساسیت های مختلف به مواد غذایی، مواد شوینده یا آلودگی های محیطی، حساسیت به داروهای مختلف نیز می تواند باعث ایجاد مشکلات لایه برداری در صورت و بدن شود.
بسیاری از نکات مربوط به رفع قرمزی پوست در دوره آموزش پاکسازی پوست فلدورا مطرح شده است.
بیماری های عفونی و اندازه بدن
در برخی موارد، ارگانیسم هایی مانند قارچ ها، باکتری ها، ویروس ها و انگل ها می توانند باعث لایه برداری یا پوسته پوسته شدن پوست صورت و بدن شوند. مهمترین آنها عبارتند از:
ایمپتیگو نوعی عفونت باکتریایی است که بیشتر در صورت و دهان ایجاد می شود و باعث ایجاد تاول و زخم می شود. دو باکتری استرپتوکوک و استافیلوکوک در ایجاد زرد زخم نقش دارند. این بیماری عمدتاً در کودکان و کسانی که در ورزش های تماسی مانند کشتی شرکت می کنند بروز می کند.
کرم حلقوی یا درماتوفیتوز نوعی عفونت قارچی است و هیچ کرمی در ایجاد آن دخالتی ندارد. این نام نیز تنها به دلیل ظاهر شدن علائم و نشانه های کرم حلقوی داده شده است. این بیماری قارچی از طریق تماس پوست به پوست با پوست انسان یا حیوان آلوده منتقل می شود و علائم آن قرمزی و خارش پوست است.
سندرم شوک سمی در اثر عفونت ویروسی ایجاد می شود.
بیماری های مختلف باعث پوسته پوسته شدن در بدن می شوند
ظهور بیماری های دیگر نیز با بروز علائمی مانند بثورات پوستی همراه است:
فردی که تحت درمان سرطان و مراحل مختلف پرتودرمانی یا شیمی درمانی قرار می گیرد، ممکن است لایه برداری پوست را تجربه کند.
فردی که به کراتوز اکتینیک (AK)، یک بیماری پیش سرطانی مبتلا می شود، ممکن است پوسته پوسته شدن پوست صورت و بدن را همراه با علائم دیگر نیز تجربه کند.
افرادی که از بیماری حاد کلیوی و کم کاری تیروئید رنج می برند نیز علت این مشکل هستند.
وراثت یکی از دلایل اصلی رنگدانه های پوست است
علاوه بر این، برخی از بیماری های ژنتیکی و ارثی نیز می توانند باعث لایه برداری پوست شوند. در اینجا برخی از رایج ترین آنها آورده شده است:
ایکتیوز یک بیماری ژنتیکی است که معمولا از والدین منتقل می شود. در بیشتر موارد این بیماری در سنین پایین ظاهر می شود و باعث تجمع سلول های پوستی و پوسته های پوستی می شود.
سندرم لایه برداری اکریلیک یک اختلال ژنتیکی است که معمولا در اواخر دوران کودکی و اوایل بزرگسالی رخ می دهد. این یکی از نشانه های پوسته شدن پوست دست و پا است.
تشخیص و درمان لایه برداری صورت و بدن
بسیاری از اوقات، پس از تجربه پوسته پوسته شدن پوست در صورت یا بدن، فرد می تواند با استفاده از مرطوب کننده ها، مرطوب کننده ها و لوسیون ها مشکل را برطرف کند. گاهی اوقات مشکل ناشی از خشکی هوا، نور خورشید یا آلودگی هوا است و مشکل لایه برداری پوست صورت یا بدن با تغییر وضعیت برطرف می شود. با این حال، اگر مشکل همچنان ادامه داشت، حتما باید با یک متخصص پوست مشورت کنید.
یک متخصص پزشکی میتواند با سؤال در مورد سابقه پزشکی شما، در صورت داشتن علائم، جزئیات علائم، و هر دارو یا غذایی که مصرف کردهاید، علت و بهترین درمان را پیشنهاد کند. پزشک شما همچنین ممکن است یکی از روش های زیر را تجویز کند:
آزمایش خون
آزمایش تیروئید
تست پوستی و بیوپسی از ناحیه خارش دار
درمان لایه برداری پوست
باید با پزشک در میان گذاشته شود. بنابراین بهتر است خوددرمانی را قطع کنید. همچنین پزشک بر اساس علت بیماری، شرایط و سن بیمار بهترین روش درمانی را توصیه می کند. این درمان ها ممکن است شامل هر یک از موارد زیر باشد.
برای کنترل آلرژی دارو مصرف کنید
انواع کرم ها و لوسیون ها را سفارش دهید
انتصاب داروهای مختلف برای درمان بیماری اصلی
توجه به این نکته ضروری است که هنگام مواجهه با واکنش های آلرژیک شدید مانند کهیر و تنگی نفس یا حالت تهوع و استفراغ، ضعف شدید، تب بالا، آبی ناگهانی و شدید باید به اورژانس مراجعه کرد.
درمان های خانگی برای خارش پوست
علاوه بر درمانهای دارویی که متخصص پزشکی شما ممکن است برای شما توصیه کند، کارهایی وجود دارد که میتوانید در خانه انجام دهید تا شدت علائم لایهبرداری پوست را کاهش دهید و خودتان این فرآیند را مدیریت کنید. مشاغلی که در این زمینه مفید به نظر می رسند عبارتند از:
خوردن غذاهای غنی از ویتامین های گروه B مانند تخم مرغ، ماهی قزل آلا، گوشت گاو، بوقلمون و موز باید در اولویت برنامه غذایی شما باشد.
در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید.
از کرم ها و لوسیون های بی کیفیت، قوی و معطر خودداری کنید.
ناحیه آسیب دیده را با روغن طبیعی مانند روغن نارگیل چرب کنید.
از استفاده از شوینده های خشن خودداری کنید.
هنگام استحمام از آب خیلی داغ استفاده نکنید.
از ماسک های طبیعی مانند ماست خیار، ماست آلوئه ورا و عسل استفاده کنید.
از میوه ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی خود استفاده کنید و از غذاهای سرخ شده و فست فود اجتناب کنید.