تکلیف املاک ورثه ای چیست؟ + خرید و فروش ملک ورثه ای - پارسی زی
اهمیت بهداشت بانوان | روش‌های مؤثر در بهداشت زنان

اهمیت بهداشت بانوان | روش‌های مؤثر در بهداشت زنان

اهمیت بهداشت بانوان | روش‌های مؤثر در بهداشت زنان امروزه بحث سلامت و بهداشت زنان از اهمیت زیادی برخوردار است. با رعایت بهداشت نواحی حساس …

قیمت دتکتور گاز پروسنس، خرید دتکتور گاز

قیمت دتکتور گاز پروسنس، خرید دتکتور گاز

قیمت دتکتور گاز پروسنس، خرید دتکتور گاز دتکتور گاز (Gas detector) دستگاه الکترونیکی است که برای تشخیص و اندازه‌گیری گازهای سمی، انفجاری و اشتعالی موجود …

معرفی پارک های معروف اصفهان

معرفی پارک های معروف اصفهان

معرفی پارک های معروف اصفهان شهر اصفهان با غنایی فرهنگی و تاریخی بی‌نظیر، به عنوان یکی از شهرهای زیبا و پرجاذبه ایران شناخته می‌شود. این …

تکلیف املاک ورثه ای چیست؟ + خرید و فروش ملک ورثه ای

خرید و فروش ملک ورثه ای به عنوان یکی از روش های معاملاتی در زمینه املاک به دلیل موقعیت و قیمت های مناسبی که دارد، خریداران زیادی را جذب خود کرده است. البته املاک ورثه ای همیشه به این راحتی قابل معامله نیستند. متوفی گاه هیچ وصیت­ نامه‌­ای تنظیم نکرده و بنابراین پس از مرگش برای تقسیم اموال اختلافات زیادی وجود دارد، و در این نوع از مواقع که افراد می خواهند بدانند تکلیف املاک ورثه ای چیست باید از یک فرد خبره در این زمینه استفاده کنند. وب سایت برترین وکیل با ارائه مطالب تخصصی در این زمینه سعی در معرفی بهترین وکیل انحصار وراثت کرده است.

ملک ورثه ای چیست؟

املاک موروثی املاکی است که صاحب آن فوت شده است و مطابق با قوانین و مقررات به وراث شخص فوت شده رسیده است. به عبارتی دیگر، هنگامی که مالک آن ملک فوت می کند مطابق با قانون انحصار وراثت، ملک مورد نظر به وراث منتقل می شود، مگر آن که وصیت نامه رسمی تنظیم شده باشد یا شرایط خاصی برای ملک در نظر گرفته شده باشد، در این صورت ملک ورثه ای به شمار می آید. لازم به ذکر است در صورتی که بیش از یک وراث وجود داشته باشد، وراث نسبت  به اموال به جای مانده از فرد فوت شده مالکیت مشاع دارند.

زمانی که مالک فوت می کند مطابق با قوانین و مقررات انحصار وراثت، مالک مورد نظر به وارثان منتقل می گردد، مگر همانطور که گفته شده وصیت نامه ای که به صورت رسمی تنظیم شده باشد، این ملک ورٍه ای و با ملک موروثی به شمار می آید که خرید و فروش املاک ورثه ای به علت مسائلی که دارد مانند فروش ملک ورثه ای در صورت راضی نبودن یکی از وراث یا روش ملک ورثه ای توسط یکی از وراث، کار پرچالشی خواهد بود.

معاملات ملک ورثه‌ای از جمله راه‌های خرید و فروش املاک محسوب می‌شود که بیشتر به خاطر موقعیت خوب و قیمت مناسبی که دارد، برای خریداران دارای اهمیت می‌باشد. با اینکه خرید و فروش این نوع املاک به لحاظ قانونی بدون مشکل است، ولی این نوع معامله دارای نکات مهمی است که در صورتی که به آن بی توجهی شود، امکان اینکه ضرر و زیان به دنبال داشته باشد، بسیار زیاد است. معاملات املاک ورثه‌ای قوانین و مراحل ویژه خود را دارد. چنانچه تصمیم به خرید املاک موروثی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم از وکیل ملکی کمک بگیرید.

مراحل و نحوه فروش ملک ورثه ای چگونه است؟

امروزه شیوه های بسیار متعددی برای فروش ملک ورثه ای وجود دارد، ولیکن متداول ترین این شیوه ها فروش ملک ورثه ای با دریافت گواهی انحصار وراثت می باشد. گواهی انحصار وراثت توسط شورای حل اختلافات آخرین محل سکونت متوفی شامل می شود. در گواهی انحصار وراثت نام تمام وراث قانونی متوفی در حین فوت او به همراه سایر مشخصات هویتی و همچنین نشانی محل اقامت آنها قید می گردد. در ادامه به بررخی از نکات مهم در معاملات ورثه ای و مراحل آن می پردازیم:

۱_ مشخص بودن صاحب ملک: نخستین و اصلی ترین نکته ای که می‌بایست به آن توجه داشت، این می‌باشد که ملک به نام فرد متوفی باشد. چرا که اگر اطمینان حاصل نکنید که ملک به نام متوفی است و سپس به خرید آن اقدام نمایید، امکان اینکه ضرر کنید وجود خواهد داشت.

۲- گواهی انحصار وراثت: اصلی‌ترین مدرک جهت معامله املاک ورثه‌ای، گواهی انحصار وراثت می‌باشد. به موجب این گواهی معلوم می‌گردد که در معامله ملک با چه اشخاصی روبه‌رو هستید.

۳-بررسی وراث صغیر: پیش از خرید حتماً مدارک هویتی فروشندگان اعم از شناسنامه و کارت ملی را مشاهده و همچنین سال تولد ورثه را بررسی نمایید. چنانچه در میان ورثه افراد کمتر از ١۵ سال وجود داشته باشند، بر حسب قانون از تصرف در اموال و حقوق مالی خویش معاف هستند و حق معامله ایشان با ولی یا قیم آنها خواهد بود. به این معنی که می‌بایست جهت خرید املاک موروثی، با قیم وی معامله نمایید.

۴- بررسی وصیت‌نامه متوفی: حتما پیش از معامله بررسی نمایید که آیا متوفی وصیت‌نامه‌ای در خصوص ملک مربوطه دارد یا خیر. چرا که به موجب قانون هر کسی قادر است قسمتی از اموال و دارایی خود را بعد از مرگش به شخص دیگری واگذار کند.

۵- رضایت تمامی ورثه: نکات حائز اهمیت پیش از معامله ملک موروثی این می‌باشد که زمان نوشتن مبایعه‌نامه، می‌بایست حتما تمامی وراث یا وکلای ایشان حضور داشته باشند و مبایعه‌نامه را امضا نمایند. چنانچه یکی از ایشان موافقت نکند، قادر به انجام معامله نخواهید بود.

۶- پرداخت وجه معامله به تمامی وراث: چگونگی پرداخت وجه معامله در زمان خرید و فروش املاک موروثی بسیار مهم می‌باشد. موقع پرداخت وجه فروش ملک، می‌بایست سهم هر کدام از ورثه به صورت کامل پرداخت گردد. همچنین حتما بررسی نمایید که در وصیت‌نامه این ملک متوفی به شخص دیگری هبه نشده باشد.

۷- بررسی مفاصا حساب مالیاتی متوفی: از جمله موارد مهم معامله ملک موروثی، بررسی مفاصا حساب مالیات بر ارث می‌باشد. بر اساس قانون، وراث می‌بایست حداکثر ظرف مدت ۶ ماه، اظهارنامه مالیات بر ارث را تسلیم نمایند تا اداره مالیات با در نظر گرفتن دارایی‌های منقول و غیرمنقول متوفی، بررسی‌های لازم در خصوص بدهی‌های مالیاتی شخص متوفی را انجام دهد تا مفاصا حساب مالیاتی صدور یابد. برای جلوگیری از خطا در این زمینه افراد می توانند از وکیل ملکی در کرج استفاده کنند.

انتقال سند در ملک ورثه‌ای یا موروثی چگونه انجام می‌شود؟

انتقال سند در ملک ورثه ای یا موروثی بعد از انجام معامله بین خریدار و فروشنده انجام می شود. خریدار بر اساس گواهی انحصار وراثت و با مراجعه به شورای حل اختلافات از ورثه می خواهد تا سند را منتقل کنند. در صورتی‌ که آنها به درخواستش توجهی نکردند باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را مطرح کند.

دادگاهی به این نوع از پرونده ها رسیدگی می کند که در حوزه قضایی ملک قرار بگیرد. اگر رای دادگاه به نفع خریدار باشد، ورثه باید ظرف مدت ۱۰ روز ملک را به نام خریدار ملک بزنند و در صورت اغفال، نماینده دادگاه به جای ورثه عمل انتقال را انجام خواهد داد. اگر ملک را تحویل ندهد همانطور که گفته شد بازهم در این صورت باید خریدار به شورای حل اختلاف مراجعه کند و طبق گواهی انحصار وراثت از وراث تقاضا کند که سند ملک را به نام او بزنند و در صورت عدم موافقت آنها دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را مطرح کند.

وارث وقتی بخواهند مالکیت مشاع را تمام کنند تمام اموال باقیمانده را بین خود تقسیم می‌کنند یا اموال منقول را فروخته و مبلغ بدست آمده را بر اساس سهم‌الارث تقسیم خواهند کرد. به دلیل چیپیدگی این نوع از پرونده ها داشتن یک وکیل حرفه ای و مجرب بسیار حائز اهمیت برای موفقیت پرونده شما می باشد.

نقش وکیل املاک ورثه ای در معاملات ملکی چیست؟

در حال حاضر بسیاری از معاملات ملکی نظیر خرید و فروش، رهن، اجاره و … در بنگاه های ملکی صورت می گیرد. در این قرارداد ها بندهای حقوقی وجود دارد، که در صورت عدم اطلاع هر یک از طرفین معامله، ممکن است آثار ناگواری در پی داشته باشد. این عدم آگاهی در صورت بروز هر مشکلی باعث می گردد که افراد با صرف هزینه های هنگفتی وقت خود را در دادگاه تلف کنند.

اگر ملکی که معامله می شود، ورثه ای باشد، باید مشخصات دقیق ورثه به تنهایی یا وکیلشان به همراه مشخصات دقیق مربوط به ورثه با اطلاعات ملک مورد معامله و گواهی انحصار وراثت مطابقت داده شود. اینکار را می توانید جهت تطابق و بررسی به وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور انحصار وراثت یا همان وکیل املاک ورثه ای بسپارید.

از اصل های درست‌ بودن این نوع معامله آن است که همه وراث به هنگام انجام قرارداد حضور داشته‌ باشند  و رضایت خود را برای انجام این معامله اعلام دارند؛ زیرا در صورت مخالفت حتی یک نفر از وراث، معامله زیر سوال می رود و باید به زمانی موکول شود که سهم‌الارث شخص مخالف پی‌ گیری و از طریق قانونی مشخص و یا پرداخت شده ‌باشد.

کلام آخر

از شما دوستان عزیزم ممنونم که انتهای این مقاله همراه ما بودید ما در این مقاله به بررسی تکلیف املاک ورثه ای چیست پرداخته ایم. در مطالب گفته شده درباره ملک ورثه ای چیست و نحوه خرید و فروش آن صحبت کردیم. در ادامه نیز به بررسی انتقال سند در ملک ورثه ای به چه صورت انجام می شود و نقش وکیل در این معاملات پرداختیم. امیدوارم که مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد.

منبع: برترین وکیل (bartarinvakil.com)

 

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 2 اسفند 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.