تاثیر خرما بر فشار خون
سه دلیل عدم موفقیت در یادگیری زبان
یادگیری یک زبان جدید همواره مهارتی به حساب می آید که فارغ از این که در چه شغلی هستید و یا چه سنی دارید، می …
خرید لوله پلی اتیلن با بهترین قیمت
خرید لوله پلی اتیلن با بهترین قیمت امروزه استفاده از انواع لوله پلی اتیلن به خاطر مزیت های زیادی که به همراه دارد بسیار افزایش …
بهترین مارک عینک آفتابی زنانه کدام است ؟
بهترین مارک عینک آفتابی زنانه بهترین مارک عینک آفتابی زنانه را باید در میان خانههای مد اروپایی پیدا کرد. برندهای متنوعی در زمینهی طراحی و …
تاثیر خرما بر فشار خون
در دل صحراهای بزرگ میوه ای کوچک و شیرین از میان خوشه های درخت نخل زاده می شود، خرما همان میوه ای است که با خواص اعجاب انگیز و شیرینی بی مانندش همواره در طول تاریخ به انسان در رسیدن به سلامتی یاری می رساند. از این رو ما در این مقاله قصد داریم شما را با این داروی خوش طعم برای درمان یکی از مشکلات شایع در جامعه به نام فشارخون آشنا کنیم و از تاثیر خرما بر فشار خون و فواید آن آگاه شویم.
خواص خرما
به طور کلی خرما منبعی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و فیبر است. به همین دلیل از قدیم الایام میوه خرما را پر برکت می شمردند و همواره استفاده از آن را در میان وعده های غذایی روزانه توصیه می کردند اما هر کدام از این منابع موجود در خرما چه خاصیتی برای بدن دارند که قادرند سلامتی بدن را تضمین کنند؟
بهتر است ابتدا به ویتامین های موجود در خرما بپردازیم ویتامین هایA، C،E و Kکه در کنار ویتامین های گروه B نقش مهمی در سلامت عمومی بدن و متابولیسم آن ایفا می کنند. پس از ویتامین ها، حضور فیبر در گوشت شیرین این میوه جلب توجه می کند. احتمالا شما هم بارها زمانی که به مشکلات گوارشی دچار شدید نام فیبر را به عنوان تنظیم کننده سیستم گوارش و عاملی برای جلوگیری از یبوست شنیده اید اما نمی دانستید که تنها با در دست داشتن میوه خرما علاوه بر کمک رساندن به سلامت روده می توانید از خواص خرما برای کنترل فشارخون بهره مند شوید به این صورت که توسط فیبر موجود در آن قند خون را کنترل کنید.
علاوه بر موارد فوق، وجود مواد معدنی فراوان مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و آهن برای حفظ تعادل آب بدن و عملکرد صحیح قلب و عروق بسیار ضروری می باشد و منیزیم، کلسیم و فسفر موجود در خرما به سلامت استخوان ها کمک می کنند.
تاثیر پتاسیم خرما بر کاهش فشارخون
همانطور که گفتیم خرما تاثیرات فوق العاده ای بر روی سلامت بدن از جمله سلامت قلب و کاهش فشار خون دارد و استفاده مداوم از خرما در طولانی مدت به میزان قابل توجهی سلامتی را به قلب باز می گرداند اما کدام خاصیت خرما موجب کاهش فشار خون می شود؟ ماده معدنی پتاسیم که به میزان قابل توجهی در خرما وجود دارد به طرق مختلفی می تواند فشار خون را کاهش دهد:
- پتاسیم تاثیر مستقیمی بر کاهش فعالیت سدیم در بدن دارد، همین امر باعث کاهش فشارخون می گردد؛ چرا که سدیم مایعات اضافی را در بدن حفظ می کند تا از دفع آن ها توسط کلیه ها جلوگیری بشود اما پتاسیم نقطه مقابل سدیم است و طبعا با ورود پتاسیم به بدن و کاهش عملکرد سدیم فشار خون نیز کاهش می یابد و خرما با داشتن پتاسیم فراوان در ساختار خود به ایجاد توازن بین دو ماده سدیم و پتاسیم در بدن کمک می کند.
- پتاسیم به کنترل میزان آب و تعادل اسید و باز بدن کمک می کند و چنان نقش موثری در این زمینه دارد که کاهش پتاسیم می تواند در بیماران مبتلا به مشکلات قلبی و عروقی بسیار خطرناک باشد به همین سبب برای این بیماران استفاده از مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند خرما امری ضروری است.
- پتاسیم موجود در خرما باعث کاهش ترشح هورمون رنین- آنژیوتانسین می شود، در مورد این هورمون باید بگوییم که اگر به طور غیرطبیعی ترشح آن افزایش یابد، افزایش فشار خون را به همراه خواهد داشت. از این رو پتاسیم خرما با کنترل عملکرد آن می تواند فشار خون را کاهش دهد.
کنترل فشار خون توسط خواص دیگر خرما
علاوه بر تاثیری که پتاسیم موجود در خرما بر کاهش فشار خون دارد، خرما توسط مکانسیم های دیگر خود نیز قادر است فشار خون را به میزان قابل توجهی کنترل کند. از این رو آنتی اکسیدان موجود در خرما دست به کار می شود تا با کاهش التهابات بدن، التهابات مزمن که می توانند دلیل افزایش فشارخون باشند را کاهش دهد و با این عملکرد میزان فشار خون بدن کاهش یابد.
به طور کلی خرما با داشتن فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان در کاهش فشار خون نقش ویژه ای دارد و ترکیب همه این عوامل می تواند به بهبود عملکرد قلب و عروق کمک کند اما برای نتیجه گیری از خواص خرما بهتر است استفاده از آن در کنار یک رژیم غذایی سالم و فعالیت ورزشی باشد؛ چرا که تنها استفاده از خرما بدون فعالیت فیزیکی برای تنظیم فشار خون بی فایده است.
علاوه بر این اگر قصد دارید از خواص خرما برای کاهش فشارخون بهره مند شوید روزانه ۲-۳ عدد خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانید و خرما را جایگزین شیرینی و دسر های سرشار از قند مصنوعی کنید تا علاوه بر بهبود عمکلرد قلب و عروق شاهد سلامتی بیشتر بدن در اثر حذف خوراکی های مضر باشید.
خواص آنتی اکسیدان خرما برای سلامت قلب و بدن
در وصف خاصیت آنتی اکسیدانی خرما باید بگوییم که حضور این ماده در دل خرما تاثیر بسیار زیادی بر بهبود سلامت بدن دارد که به طور خلاصه به تاثیر این ماده بر سلامتی بدن می پردازیم.
- آنتی اکسیدان موجود در خرما می تواند از سلول ها در مقابل تاثیرات منفی رادیکال های آزاد محافظت کند؛ چرا که رادیکال با آسیب سلولی، التهابات بدن را افزایش داده و منجر به بروز بیماری های قلبی، سرطان و پیری زود رس می شود. پس تا دیر نشده از خواص خرمای شیرین و خوش طعم برای جلوگیری از آسیب های منفی رادیکال آزاد استفاده کنید.
- آنتی اکسیدان علاوه بر حفظ سلامت سلول های بدن می تواند به حفظ سلامت قلب و عروق نیز کمک کند تا با کاهش کلسترول بد (LDL) یا اکسیداسیون آن باعث بهبود عملکرد قلب و جریان خون در بدن بشود.
در انتها
خرما میوه بهشتی ای که همواره در گوشه ای از سفره مردم شرقی می نشیند، علاوه بر داشتن طعم شیرین و به یادماندنی، قادر است بیماری ها را از بدن دور کند و تا جای ممکن با داشتن ویتامین ها و مواد معدنی متعدد در ساختار خود در حفظ سلامت بدن بکوشد.
همانطور که در این مقاله دیدیم خرما تاثیر فوق العاده بر کاهش فشار خون و سلامت قلب و عروق دارد، در نتیجه کافیست روزانه چند دانه خرما را در میان وعده های غذایی خود بگنجانیم تا تنی سالم تر و انرژی مضاعف نسبت به قبل داشته باشیم.