ldl در آزمایش خون چیست؟
افزایش کارایی جاروبرقیهای رباتیک: راهکارهای نوین برای بهبود عملکرد
افزایش کارایی جاروبرقیهای رباتیک: راهکارهای نوین برای بهبود عملکرد جاروبرقیهای رباتیک به سرعت به یکی از ابزارهای محبوب برای نظافت خانهها تبدیل شدهاند. این دستگاههای …
شایعه ازدواج بهنام بانی با لیندا کیانی چقدر صحت دارد؟
بهنام بانی از خوانندگان خوش صدا و مطرح کشور است که در دهه اخیر به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است. ایشان در ۱۱ مهر …
پیکرتراشی چیست؟ دکتر صادقی
پیکرتراشی چیست؟ دکتر صادقی پیکرتراشی یا کانتورینگ به روش های جراحی گفته می شود که ظاهر پوست و بافت را پس از کاهش وزن زیاد بهبود …
چکیده : در صورت داشتن سطح بالای کلسترول خوب، یا همان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، احتمالاً ریسک ابتلا به بیماری قلبی کاهش مییابد. HDL نقش مهمی در انتقال کلسترول بد (LDL) به کبد دارد و از آسیب به قلب جلوگیری می کند.
لیپوپروتئین با چگالی کم مخفف LDL است. که نوعی کلسترول است و در بدن انسان یافت می شود.برای تشخیص این نوع کلسترول از آزمایش LDL استفاده می کنند. از LDL معمولا به عنوان کلسترول بد هم یاد می شود و مقدار زیاد آن باعث جمع شدن کلسترول در شریان ها می شودکه می تواند باعث بروز حملات قلبی و مغزی شود. در ادامه با ما همراه باشید تا این مورد را مورد بررسی قرار دهیم.
آزمایش LDL چیست؟
در صورت داشتن سطح بالای کلسترول خوب، یا همان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، احتمالاً ریسک ابتلا به بیماری قلبی کاهش مییابد. HDL نقش مهمی در انتقال کلسترول بد (LDL) به کبد دارد و از آسیب به قلب جلوگیری می کند.
پزشک متخصص قلب ممکن است آزمایش LDL را به عنوان بخشی از یک برنامه آزمایش روتین برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی انجام دهد و نیاز به درمان را تعیین کند.
چه زمانی برای انجام آزمایش LDL مناسب است؟
اگر سن شما ۲۰ یا بیشتر از آن است، انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می کند هر ۴ تا ۶ سال یکبار سطح کلسترول خود را بررسی کنید. عموماً کلسترول بالا هیچ علامت قابل مشاهده ای ندارد، به همین دلیل بدون انجام آزمایش به سختی می توان از وجود آن باخبر شد.
اگر یکی از موارد زیر را داشتید، پیشنهاد می کنیم حتما تست LDL را انجام دهدید:
– داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی
– سیگار کشیدن
– چاقی با شاخص توده بدنی بالا (BMI برابر ۳۰ یا بیشتر)
– سطح پایین HDL (کلسترول خوب)
– فشار خون بالا یا تحت درمان فشار خون
– دیابت
اگر از قبل برای کلسترول بالا تحت درمان هستید، پزشک ممکن است تست LDL را نیز تجویز کند. در این حالت، این تست برای بررسی تغییرات در سبک زندگی، مانند رژیم غذایی، ورزش یا داروها به منظور کاهش میزان کلسترول استفاده می شود.
در مورد کودکان، به طور عمومی نیازی به تست سطح LDL ندارند. با این حال، کودکانی که در معرض خطر بیشتری هستند (مانند چاقی، دیابت یا فشار خون) باید تست اولیه خود را بین سنین ۲ تا ۱۰ سال انجام دهند.
چرا آزمایش LDL اهمیت دارد؟
کلسترول بالا به طور کلی علائم آشکاری ندارد، بنابراین ضروری است به صورت دوره ای بررسی شود. افزایش کلسترول می تواند خطر ابتلا به بیماریهای جدی را افزایش دهد، برخی از این بیماریها حتی می توانند زندگی فرد را تهدید کنند.
کلسترول بالا میتواند خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد:
– بیماری عروق کرونر قلب
– آترواسکلروز (تجمع پلاک در رگ ها)
– آنژین (درد قفسه سینه)
– حمله قلبی
– سکته مغزی
– بیماری شریان کاروتید
– بیماری شریانی محیطی
قبل از تست LDL چه کارهایی باید انجام دهیم؟
شما باید ۱۰ ساعت قبل از آزمایش از خوردن غذا یا نوشیدن مایعات خودداری کنید، زیرا این اقدامات می توانند سطح کلسترول خون را به طور موقت تغییر دهند.
اما، مصرف آب هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و میتوانید در روز آزمایش از آب استفاده کنید. بهتر است این آزمایش را در ساعات ابتدایی روز برگزار کنید تا نیاز به گرسنه ماندن در طول روز نداشته باشید.
اگر از داروهای بدون نسخه، دارو های تجویز شده یا مکمل های گیاهی استفاده می کنید، حتماً این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از دارو ها ممکن است تأثیری بر سطح LDL داشته باشند و پزشک نیز ممکن است قبل از آزمایش از شما بخواهد مصرف دارو را متوقف کنید یا دوز آن را تغییر دهید.
آزمایش LDL برای چه کسانی ضرر دارد؟
کودکان زیر دو سال برای آزمایش LDL مناسب نیستند، زیرا به سنی نرسیده اند که بتوانند چنین آزمایشی انجام دهند. همچنین، افرادی که تازه یک بیماری حاد یا وضعیت استرس زا مثل جراحی یا حمله قلبی تجربه کرده اند، باید حداقل شش هفته صبر کنند تا قبل از انجام آزمایش LDL. بیماری و استرس حاد ممکن است باعث کاهش موقت سطح LDL شود.
مادرانی که جدیدا وضع حمل کرده اند نیز باید حداقل شش هفته پس از زایمان منتظر بمانند تا سطح LDL آن ها قابل ارزیابی شود، زیرا بارداری موقتاً ممکن است باعث افزایش سطح کلسترول LDL شود.
تست LDL چه عوارضی می تواند به همراه داشته باشد؟
احتمال بروز عوارض ناشی از آزمایش خون LDL کم است. با این حال، همانند اکثر آزمایش های دیگر که باعث زخمی شدن پوست ناشی از سوزن که به دلیل مشکل در یافتن رگ می شود شامل موارد زیر است.
- خون ریزی بیش از حد.
- احساس سبکی سر یا غش کردن.
- هماتوم، یا تجمع خون در زیر پوست.
- عفونت
آزمایش LDL نقش مهمی در بررسی سلامت قلب و عروق دارد. سطح کلسترول LDL یا “کلسترول بد” در خون، میزان کلسترولی را که به بافت ها منتقل می شود و ممکن است در شرایط نامطلوب به رگ ها رسوب کند، نشان می دهد.
نتیجه گیری
اگر مقدار LDL در محدوده نرمال قرار دارد (بین ۷۰ تا ۱۳۰ میلیگرم بر دسی لیتر)، این نشان دهنده میزان مناسب کلسترول بد در خون است که ممکن است به سلامت قلب و عروق شما کمک کند.
اگر مقدار LDL بالاتر از محدوده نرمال باشد، این ممکن است به عنوان یک فاکتور مهم برای بیماری های قلبی و عروقی، مانند آترواسکلروز، در نظر گرفته شود. در این صورت، ممکن است پزشک برای کنترل سطح کلسترول دارو هایی تجویز کند.
باید توجه داشت که تفسیر نتایج نهایی و روش های درمانی باید توسط پزشک شما انجام شود. او با توجه به سابقه پزشکی شما، تصمیمات لازم را برای حفظ و بهبود سلامت قلبی شما بگیرد.