متاورس چیست؟ - پارسی زی
راهنمای خرید انواع پرده

راهنمای خرید انواع پرده

راهنمای خرید انواع پرده پرده یکی از مهم ترین بخش های تشکیل یک دکوراسیون است و متاسفانه بسیاری از خانم ها به آن اهمیت نمی …

دوره مجازی آیلتس آزمون آیلتس چیست؟ | صفر تا صد آزمون آیلتس (IELTS)

دوره مجازی آیلتس آزمون آیلتس چیست؟ | صفر تا صد آزمون آیلتس (IELTS)

دوره مجازی آیلتس آزمون آیلتس چیست؟ | صفر تا صد آزمون آیلتس (IELTS) آزمون آیلتس، یک آزمون بین المللی است و امروزه هزاران نفر در …

معرفی بهترین نوع کلاویه برای پیانو

معرفی بهترین نوع کلاویه برای پیانو

معرفی بهترین نوع کلاویه برای پیانو کلیدهای سیاه و سفید روی پیانو که صدای جذاب این ساز را تولید می‌کنند، کلاویه نام دارند. با فشردن …

یکی از عناوینی که این روزها بسیار بر سر زبان‌ها افتاده است، «متاورس» می‌باشد. وب‌سایت راهبران فردا همیشه سعی بر این مهم داشته است که به پرسش‌های مخاطبین خود پاسخ‌های علمی کامل و جامعی را ارائه دهد. تا انتهای این مقالۀ راهبران فردا همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این دنیای جدید آشنا کنیم.

«متاورس»(Metaverseشبکه‌ای از جهان های مجازی سه بعدی است که بر ارتباط اجتماعی متمرکز شده است.در داستان‌های علمی تخیلی، این اصطلاح اغلب به‌عنوان تکرار فرضی اینترنت به عنوان یک دنیای مجازی واحد و جهانی توصیف می‌شود که با استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده از آن استفاده می‌شود.

اصطلاح متاورس ریشه در رمان علمی تخیلی سال ۱۹۹۲ «سقوط برف» به عنوان بخشی از «متا» و «جهان» دارد.

متاورس در واقع شامل ادغام بین فضاهای مجازی، فیزیکی و اقتصاد مجازی است که به دلیل استقبال بسیار خوب مردم سراسر جهان از اقتصاد مجازی، متاورس نیز با استقبال بسیار گسترده‌ای روبه‌رو شده است.

سبک زندگی در دنیای امروزی با سرعت بسیار زیادی روبه تغییر است. اگر یادتان باشد زمانی که اوّلین ارز دیجیتال توسط ساتوشی ناکاموتو استخراج شد، افراد بسیار کمی به آن روی آوردند. تاحدّی که برخی از سایت‌های بسیار معتبر، بیت کوین را به‌عنوان پاداش و هدیه خرید، به مشتریان خود ارائه می‌دادند.

متاورس دنیای جدیدی است که انسان، محدودیت مکانی ندارد و به هرکجا که بخواهد می‌تواند سفر کند و از تجربۀ بودن در آن مکان لذت ببرد.

البته باید توجّه داشت که متاورس دنیای جدیدی هم به‌شمار نمی‌رود. زیرا بسیاری از ما تجربۀ بازی‌های ویدیوئی و واقعیت‌های مجازی را داشته‌ایم. مؤلفه‌ای که متاورس را تا حدودی از سایر این فضاها جدا می‎‌کند، پیوستن اقتصاد مجازی به دنیای متاورس است.

چندین مؤلفه از فناوری‌های متاورس قبلاً در بازی‌های ویدیویی مدرن با قابلیت اینترنت توسعه داده شده‌اند. پلتفرم دنیای مجازی «۲۰۰۳ Second Life » اغلب به‌عنوان اولین متاورس توصیف می‌شود؛ زیرا بسیاری از جنبه‌های رسانه‌های اجتماعی را در یک دنیای سه‌بعدی پایدار به کاربر به‌عنوان یک آواتار ادغام می‌کند.

عملکردهای اجتماعی اغلب یک ویژگی جدایی ناپذیر در بسیاری از بازی های آنلاین چند نفره هستند. «کلایو تامپسون»، روزنامه‌نگار فنّاوری، استدلال کرده است که گیم‌پلی نوظهور و مبتنی بر اجتماعی «Minecraft» نشان‌دهنده آنالوگ پیشرفته یک متاورس است. ادعاهای دیگر توسعه متاورس شامل بازی های Active Worlds، The Palace، Decentraland،  و Fortnite است.

 

توسعه Metaverse اغلب بر روی بهبود فناوری‌های واقعیت مجازی به دلیل مزایای ایجاد غوطه‌وری در محیط‌های مجازی متمرکز شده است.

در سال ۲۰۱۹، شرکت شبکه اجتماعی فیس بوک یک دنیای واقعیت مجازی اجتماعی به نام فیس بوک Horizon را راه اندازی کرد.

در سال ۲۰۲۱ فیس‌بوک به «متا پلتفرم‌ها» تغییر نام داد و رئیس آن «مارک زاکربرگ» تعهد شرکت فیس بوک را به توسعۀ متاورس اعلام کرد.  بسیاری از فناوری‌های واقعیت مجازی که توسط متا پلتفرم‌ها تبلیغ می‌شوند، هنوز در حال توسعه هستند.

شرکت‌های بزرگ زمانی که پلتفرم جدیدی ارائه می‎‌شود که با استقبال گسترده مردم همراه است، به سرعت سرمایه‌گذاری خود را در آن عرصه شروع می‌کنند. مایکروسافت نیز یکی از این شرکت‌ها است. مایکروسافت شرکت «VR AltspaceVR » را در سال ۲۰۱۷ خریداری کرد و از آن زمان ویژگی‌های متاورس مانند آواتارهای مجازی و جلسات برگزار شده در واقعیت مجازی را در تیم‌های مایکروسافت پیاده‌سازی کرده است.

راهبران فردا باید توجه داشته باشید که این دنیای جدید، جدا از مزیت‌های بسیاری که دارد، معایب بسیار جدی را نیز به همراه دارد که در ادامه این مقالۀ راهبران فردا به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اعتیاد کودکان به زندگی دیجیتالی

کودکان و وابستگی آن‌ها به رایانه، اینترنت و موبایل، روبه روز در حال افزایش است که معایب بسیار زیادی دارد که بسیاری از شما از این معایب مطّلع هستید.

با ظهور همه‌گیری کووید-۱۹ گرایش کودکان به زندگی دیجیتالی بسیار بیشتر از قبل شده است. یک مطالعه در آلمان نشان می‌دهد که استفاده از فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای دستکم ۶۰ درصد در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ در میان کودکان ۱۲ تا ۱۷ سال افزایش داشته است.

این موضوع باعث نگرانی والدین شده است زیرا آنها معتقدند که فرزندان‌شان زمان کمتری را در جهان واقعی صرف می‌کنند. و این هم برای سلامت جسمی آن‌ها خطرناک است و هم برای سلامت روحی کودکان.

مشکلات زندگی دیجیتالی در متاورس

اگر متاورس نسخه‌ی گسترش‌یافته اینترنت امروزی است بنابراین باید نگران مشکلاتی که هم‌اکنون در فضای مجازی با آنها درگیر هستیم مانند هک شدن، کلاه‌برداری، آزار و اذیت و توهین‌های مجازی باشیم. سایر نگرانی‌ها شامل امنیت سایبری است که در برابر هوش مصنوعی و دیپ‌فیک نیز با آنها روبرو هستیم.

عدم اعتماد به افراد و نزدیکان در متاورس

متاورس دنیایی است که در آن افراد حتّی تصویر واقعی ندارند و با آواتارهای مستعار نشان داده می‌شوند. در متاورس شما با افراد دیجیتالی روبه‌رو هستید که نمی‌دانید کدام یک از آن‌ها قابل اعتماد هستند. زمانی این مشکل بسیار جدی می‌شود که زندگی انسان به سمتی برود که تمام کارهای او در این دنیا انجام شود.

کار، تحصیل، تفریح و … زمانی که در متاورس انجام شود، آن زمان است که شما دیگر حتّی به سایۀ خود نیز اعتماد ندارید.

نظارت و جاسوسی در متاورس

متاورس می‌تواند راه را برای دوران جدیدی از جاسوسی هموار کند. جاسوسی دیجیتال قبلاً توسط ده ها کشور برای دسترسی به مالکیت معنوی تجاری، فناوری نظامی اختصاصی و اطلاعات شخصی و مالی استفاده شده است.

متاورس که تقریباً تمام جنبه های زندگی شامل کار، روابط، دارایی ها و هویت را در برمی گیرد، می تواند در معرض نقض یا دست‌کاری از سراسر جهان قرار گیرد. کشورها و شرکت ها به طور یکسان احتمالاً می‌توانند از متاورس برای اعمال نظارت با پیچیدگی بیشتر استفاده کنند.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 17 بهمن 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.