غذای ایرانی یا فست فود؟ بررسی 8 تفاوت مهم میان این دو گزینه
چگونه یک هدست برای استفاده در سیستم تلفن ویپ انتخاب کنم؟
چگونه یک هدست برای استفاده در سیستم تلفن ویپ انتخاب کنم؟ برای تجربه یک صدای با کیفیت، به همراه تلفن ویپ یا بر روی دستگاه …
راهنمای خرید لیوان تبلیغاتی + چاپ لیوان تبلیغاتی گیفتو
چرا لیوان تبلیغاتی یک هدیه تبلیغاتی موثر است ؟ همیشه تبلیغاتی موفق و باعث توسعه برندینگ و رونق فعالیت مشاغل می شود که بر پایه …
از کجا بفهمم شوهرم قرص متادون مصرف می کند؟
از جمله نگرانی های خانم ها نسبت به همسر خود، اعتیاد و مصرف مواد مخدر شوهرشان است اما امروزه با پیشرفت علم و ظهور مواد مخدر …
دنیای مدرن در کنار تمام تغییراتی که در سبک و سیاق زندگی ما ایجاد کرد الگوهای غذایی ما را نیز تحت تأثیر قرار داد. در روزگار قدیم غذای مردم تهچین، خورش و خوراک گوشت بود، برای مهمانیهای اعیانی آبگوشت تدارک میدیدند و برای روزها معمول دمی و پلوخورش! غذاهای سریع و حاضری هم کوکو و بادمجان گوجه بود! اما حالا فست فود جای بسیاری از غذاها در رژیم ما ایرانیان گرفته است. شما کدام را ترجیح میدهید؟ غذای ایرانی یا غذای فست فودی؟
انتخاب فست فود سن و سال نمیشناسند از کودک تا بزرگسال همگی طرفدار این غذای خوشمزه و هوس برانگیز هستند همین هم باعث شده تا رستورانهای ایرانی مانند شهر غذای شیراز یا رستوران صوفی شیراز با آن قدمت و سابقه منو خود را تغییر داده و در کنار منو متنوع و اصیل غذاهای ایرانی بخشی را به غذاهای فست فودی اختصاص دهند.
با این وجود همه میدانیم که ارزش غذایی غذاهای سنتی و ایرانی بسیار بیشتر از غذاهای فست فودی است. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا ضمن معرفی رستوران صوفی و بررسی منو این رستوران به تفاوت میان غذاهای ایرانی و فست فودی بپردازیم.
۸ تفاوت فست فود و غذای ایرانی
میزان چربی
یکی از مهمترین تفاوتها میان غذای فست فودی و غذاهای سنتی ایرانی تفاوت در میزان چربی است. غذاهای فست فودی به واسطه داشتن مواد غذایی فراوریشده و پنیر سرشار از چربی اشباع شده و قند هستند و مواد مغذی کمتری دارند. گذشته از اینکه چربی در فست فودها قابل کنترل نیست به طول معمول کلسترول در غذاهای فست فودی ۱۰ میلیگرم بیشتر از غذاهای سنتی ایرانی است.
در غذاهای ایرانی از گوشت و مرغ استفاده میشود و چربی کمی به نسبت مواد اولیه مورداستفاده در غذاهای فست فودی دارند. گذشته از این میزان چربی گوشت و مقدار روغن مصرفی در طبخ غذاهای ایرانی قابل کنترل است.
نحوهی طبخ غذا
دومین تفاوت مهم میان غذاهای فست فودی و ایرانی در نحوه طبخ غذاست. غذاهای فست فودی معمولاً با حرارت بالا در مدت زمان بسیار کوتاه آماده میشوند که از ارزش غذایی آن کم میکند اما غذاهای ایرانی عموماً روی حرارت کم در مدت زمان طولانی آماده طبخ میشوند. البته این در مورد کباب کردن صادق نیست و به طور کلی کباب کردن گوشت چیزی از ارزش غذای آن کم نمیکند.
ترکیبات نگهدارنده
وجود ترکیبات نگهدارنده در مواد اولیه مورداستفاده در فست فودها را میتوان یک تفاوت مهم با غذای ایرانی به حساب آورد. ترکیبات نگهدارنده سلامتی شما را به خطر میاندازند. گذشته از این وجود چنین ترکیباتی برای کودکان، زنان باردار و سالمندان خطرزاست همچنین چنین موادی عموماً با واکنش آلرژیک همراه هستند پس ممکن است شما پس از مصرف فست فود متوجه حساسیت نسبت به ترکیبات موجود در آن شوید.
مواد اولیه مورداستفاده
چهارمین تفاوت میان غذاهای فست فودی و غذاهای ایرانی مواد اولیه مورداستفاده است که از نظر کیفیت و مرغوبیت کاملاً با یکدیگر تفاوت دارند. در طرز تهیه کباب وزیری به عنوان یک غذای محبوب ایرانی از چه استفاده میشود؟ گوشت و مرغ تازه! در طبخ انواع غذاهای ایرانی معمولاً از مواد اولیه سالم و تازه مانند گوشت و برنج استفاده میشود که حتی در حالت فریز شده و یخزده هم باز کیفیت خود را از دست ندادهاند؛ اما مواد اولیه مورداستفاده در طبخ فست فود معمولاً فراوریشده و سرشار از ترکیبات نگهدارنده هستند که از کیفیت و سلامت آنها کاسته است.
حضور ویتامینها در غذای ایرانی
پنجمین تفاوت میان غذای ایرانی و فست فود مربوط به حضور ویتامینهاست. کسی از غذای فست فودی توقع ویتامین ندارد اما میدانید که بدن ما به دریافت ویتامین از غذا نیازمند است. با این حساب مصرف روزانهی فست فود میتواند بدن را با کمبود ویتامین روبرو کند. حرارت بالا که در طبخ غذاهای فست فودی مورداستفاده است عموماً تمام ویتامینها مواد معدنی موجود در مواد غذایی را از بین میبرد، این اتفاق در غذاهای ایرانی کمتر رخ میدهد.
فساد غذاهای فست فودی
تفاوت مهم دیگر میان غذاهای ایرانی و فست فودها در زمان فساد آنهاست. غذاهای فست فودی به دلیل نیمه فرآوری بودن و داشتن چربی بسیار بالا زودتر از غذاهای خانگی دچار فساد میشوند. گذشته از این احتمال آلوده شدن و انتقال آلودگی این غذاها نیز بیشتر است.
مدت زمان نگهداری
هفتمین تفاوت میان غذاهای فست فودی و غذاهای ایرانی در مدت زمان نگهداری آنهاست. درست است که غذاهای فست فودی دارای مواد نگهدارنده هستند اما این مواد تا پیش از پخت مؤثر بوده و پس از آن قدرت عملکرد چندانی ندارند به همین دلیل غذاهای فست فودی پس از پخته شدن زمان نگهداری کوتاهی خواهند داشت این در صورتیست که شما میتوانید غذاهای خانگی را تا چندین روز داخل یخچال نگهداری کنید.
میزان نمک
آخرین تفاوت مربوط به میزان نمک در این دو نوع غذاست. میدانیم که نمک عامل اصلی در ایجاد فشار خون است و فست فودها نمک بسیار زیادی دارند این در صورتیست که شما میتوانید بهراحتی میزان نمک مصرفی در طبخ غذاهای ایرانی را کنترل کنید.
با بررسی هشت تفاوت مهم میان غذاهای ایرانی و فست فودها به این نتیجه میرسیم که بهتر است در رژیم غذایی روزانه خود تجدیدنظر کرده و غذاهای ایرانی و سنتی را به رژیم غذایی خود برگردانیم. غذاهای فست فودی به هیچ عنوان نمیتوانند جایگزین مناسبی به جای غذاهای خانگی و سنتی ایرانی باشند و بهتر است مصرفشان در طول ماه محدود شود.
اگر نسبت به اطلاعات موجود در هرم غذایی آگاه باشید، میدانید که بعد از گروه نان و غلات و میوه و سبزیجات این گروه گوشت و لبنیات هستند که باید در برنامه غذایی شما قرا گیرند. غذاهای ایرانی شامل انواع کباب، انواع خورش و انواع پلو مخلوطها همگی منبع بسیار خوبی برای دریافت پروتئین و کربوهیدرات هستند. از طرفی پیش غذاهای ایرانی مانند انواع بورانی، کشت بادمجان و یا فرنی و شیر برنج به عنوان یک منابع غذایی عالی برای دریافت انواع لبنیات به حساب میآیند.
پیشنهاد میکنیم در صورت تمایل به مصرف غذاهای فست فودی به سراغ آن دسته از پیتزاها و ساندویچهایی بروید که در طبخشان از فیله کبابی یا استیک گوشت استفاده شده است. برای مثال پیتزا گوشت و قارچ، پیتزا استیک، ساندویچ فیله کبابی و ساندویچ رست بیف گزینههای بهتری در میان انواع غذاهای فست فودی هستند.
رستوران صوفی با منوی ایرانی و فرنگی
همه میدانیم که اگر قرار بر خوردن یک پرس غذای خوشمزه با ارزش غذایی بالا را داشته باشیم باید به سراغ یک رستوران ایرانی برویم؛ اما صوفی یک رستوران بسیار قدیمی و باکیفیت ایرانی در شیراز است که همهی سلیقهها را در چیدمان منو غذایی خود لحاظ کرده است. در رستوران صوفی شاهد منو متنوعی از انواع غذاهای ایرانی، غذاهای فرنگی و فست فود هستید.
در منو ایرانی صوفی انواع کبابها به شکل چلو کباب و خوراک، انواع خورشها و پیشغذاهای ایرانی مانند دلمه و کشک بادمجان به چشم میخورد. در منوی غذاهای فرنگی میتوان انواع استیک، انواع استراگانوفها (بیف و چیکن)، انواع پاستا (میتسودی مار، مارینارا، نپولیتن با سس سفید، آلفردو و بلونز) لازانیا و انواع غذاهای فست فود را سفارش داد.
منو دسر و پیش غذای صوفی هم بسیار متنوع است که در میان آنها کرم کارامل، رنگینک مخصوص، تیرامیسو، دسر موس میوهای، دسر موس شکلاتی و حلوای مخصوص صوفی جز محبوبترین گزینهها هستند.