دستگاه ضدعفونی کننده سطوح و محیط آرن 19

دستگاه ضدعفونی کننده سطوح و محیط آرن 19

در ابتدا باید بگوییم دستگاه ضدعفونی کننده سطوح و محیط آرن ۱۹ می تواند با استفاده از نور UV به همراه گاز اوزون سریع ترین …

بهترین تورهای ترکیه ، استانبول ، آنتالیا در: بریم تور

بهترین تورهای ترکیه ، استانبول ، آنتالیا در: بریم تور

تور ترکیه | تور استانبول | تور آنتالیا | تور وان | تورهای نوروزی ترکیه ، آنتالیا ، استانبول اگر برای سفر خارجی خود انتخابتان …

شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود در سال ۱۴۰۱ برای کسب و کارهای نوپا

شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود در سال ۱۴۰۱ برای کسب و کارهای نوپا

کسب و کارهای نوپا و استارتاپ هایی که قصد شرکت و کسب و کار خود را در سال ۱۴۰۱ به صورت کاملا رسمی از طریق …

اگر سرما خوردی از این خوراکی‌ها دوری کن!

همه ساله در شروع فصول سرد سال بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا به شایع‌ترین بیماری‌ها در بین مردم تبدیل می‌شوند. اینکه ‌بهترین مواد غذایی برای آنفولانزا و سرماخوردگی چیست یک طرف قضیه است اما اینکه در زمان ابتلا به این بیماری‌ها چه غذاهایی رو نباید بخوریم و از آن‌ها دوری کنیم نیز سمت دیگر ماجراست.

در سرماخوردگی چی نخوریم؟

اول از هرچیزی سعی کنید با تغذیه سالم و استفاده از مکمل های تقویت سیستم ایمنی، خود را از ابتلا به انواع بیماری از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی دور کنید. اما اگر به هر دلیل سرماخوردید بهتر از خوردن این خوراکی‌ها دوری کنید تا روند بهبودی شما سریع‌تر پیش برود.

شیر عامل ایجاد مخاط بیشتر!

شیر یکی از مفیدترین مواد غذایی برای بدن است که همه ما آن را به اسم تامین کننده کلسیم می‌شناسیم اما در حین سرماخوردگی از مصرف شیر باید پرهیز کرد. شیر و محصولات لبنی به طور موقت مخاط را ضخیم می کند که برای آلرژن های موجود در بدن مضر هستند.

از ماست در سرماخوردگی دوری کنید!

همانطور که گفتیم لنبیات عامل ایجاد مخاط زیاد در بدن هستند. ماست دیگر ماده غذایی مفیدی است که باید در زمان ابتلا به سرماخوردگی از مصرف آن به جد خودداری کرد.

پنیر

دیگر ماده غذایی از خانواده لبنیات پنیر است که موجب بدتر شدن بیماری شما می‌شود. پنیر تولید هیستامین را در بدنش افزایش می دهد و برای سردرد، خارش و حساسیت پوست مضر است.

دوغ

دوغ نیز مانند سایر لبنیات سبب تولید هیستامین بالایی می‌شود. اگر سرما خوردید بهترین کار حذف موقت دوغ و کلا لبنیات از برنامه غذایی تا بهبودی کامل است.

شیرینی

شیرینی از آن چیزهایی است که نخوردنش کمی سخت است اما در دوران سرماخوردگی با وجود داشتن قند بالا سبب ایجاد التهابات و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود. پس از مصرف آبنبات و شیرینیجات در دوران سرماخوردگی باید پرهیز کرد تا مانع از تضعیف گلبول‌های سفید خون شویم.

پیتزا و فست فود

پیتزا به دلیل داشتن چربی اشباع التهابات را بیشتر و سبب ایجاد حساسیت شدیدتر می‌شود. پس عاشقان پیتزا باید بدانند که مصرف این غذای خوشمزه در دوران سرماخوردگی اصلا مناسب نیست و باید تا زمان بهبودی دور آن را خط بکشید! پیشنهاد ما این است که مصرف کلیه غذاهای فست فود را در این دوران متوقف و به تغذیه سالم و بدون روغن و چربی روی آورید.

فلفل قرمز و تند

مواد غذایی تند و حاوی فلفل قرمز تاثیر منفی بروی سرماخوردگی دارند و مصرف آن‌ها ضمن تحریک گلو باعث افزایش آبریزش بینی می‌شود.

سوسیس

احتمالا بسیاری از شما عاشق خوردن سوسیس باشید اما باید بدانید که مصرف آن در زمان بیماری مناسب نیست. سوسیس ترکیبی از سدیم و چربی اشباع مضر است و ضمن تحریک گلو باعث ایجاد و یا تشدید سردرد هم می‌شود.

غذاهای سرخ کرده

غذاهای سرخ شده حاوی روغن و چربی بالایی هستند که این امر تضعیف سیستم ایمنی و تشدید علائم بیماری را در پی دارد. پس دور این غذاها هم باید خط قرمز کشید و تا زمان بهبودی کامل از آن‌ها مصرف نکرد.

نوشیدنی‌های گازدار و انرژی زا

نوشیدن مایعات به خصوص مایعات گرم در دوران سرماخوردگی بسیار مفید است اما مصرف نوشابه‌های گازدار و انرژی زا بدن شما را دچار کم آبی می‌کنند و بروی روند بهبود شرایط بیماری شما تاثیر منفی دارند.

گوشت قرمز

وقتی سرما خورده‌اید، مخصوصاً اگر حالت تهوع و ناراحتی‌های گوارشی هم دارید، از گوشت قرمز صرف‌نظر کنید. گوشت قرمز نسبت به سایر انواع پروتئین دارای چربی بیشتری است و انتخاب خوبی برای روزهای سرماخوردگی‌تان نیست.

شکلات

شکلات به دلیل وجود قند بالا تولید مخمر در بدن را افزایش داده و باعث رشد بیش از حد باکتری می شود و همچنین سطح چربی اشباع در آن بالاست. تمام این موارد سبب تشدید علائم بیماری و التهاب بیشتر می‌شود.

خرما!

خوراکی که شاید کمتر کسی فکر کند برای دوران سرماخوردگی مناسب نیست خرما است. خرما سبب ایجاد کم آبی در بدن می‌شود و همچنین هیستامین دارد و قند بالای موجود در آن مشکلات مربوط به عفونت را تشدید می کند.

انجیر برای سرماخوردگی خوبه یا نه؟

انجیر از آن دست میوه‌هایی است دارای خواص، ویتامین و … بسیار بالایی است و هم به صورت خشک و هم به صورت طبیعی خوشمزه است. اما زمانی که به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا هستید بهترین کار عدم مصرف انجیر خصوصا به صورت خشک است زیرا حساسیت، آبریزش بینی و سر درد را در پی دارد.

توت فرنگی

میوه بسیار خوشمزه و البته پرفایده‌ای است که مصرف آن در زمان ابتلا به سرماخوردگی می‌تواند به ایجاد مخاط زیاد در بدن منجر و گرفتگی و کیپ شدن بینی را در پی داشته باشد. توت فرنگی همچنین می‌تواند عامل تحریک و احساس ناراحتی در بینی و سینوس ها باشد.

آبمیوه‌های غیر طبیعی

یکی از بزرگترین اشتباهات در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف زیاد آبمیوه‌هایی است که منشع طبیعی ندارند. به صورت کلی آب میوه های آماده حاوی قند بالا هستند که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند. پس سعی کنید آب میوه حاوی ویتامین ث مصرف کنید تا از تشدید علائم بیماری جلوگیری کنید.

مصرف شربت افرا در زمان سرماخوردگی!

شربت افرا را نباید تا دورانی که به طور کامل از سرماخوردگی ریکاوری نشده اید مصرف کنید زیرا قند بسیار بالایی دارد و التهابات را افزایش داده و سیستم ایمنی را تضعیف می کند.

سایر مواد مضر برای سرماخوردگی

بهتر است برای تسریع روند بهبودی و جلوگیری از تشدید علائم بیماری از مصرف مواد غذایی زیر نیز خودداری کنید:

  • بستنی
  • قهوه
  • نان
  • انبه
  • موز
  • تن ماهی
  • بادام زمینی
  • پاستا
  • کلوچه و کوکی
  • پاستیل
  • هات داگ
  • پپرونی
  • میگو
  • چیپس
  • گرانولا
  • گردو
  • سرکه
  • سس سویا
  • برگه زردآلو
  • آناناس
  • آووکادو
  • بادمجان
  • اسفناج
  • بادام هندی
  • آلو خشک
  • کیک
  • دونات
  • کره
  • برگر
  • چوب شور

رعایت تغذیه سالم، مصرف دارو طبق تجویز پزشک و استفاده از مواد غذایی مناسب این دوران بهترین راه درمان سریع سرماخوردگی و آنفولانزاست. البته که مصرف قر‌های جوشان ویتامین C که به آسانی از طریق داروخانه‌های آنلاین قابل خریداری است نیز از دیگر مواردی است که سبب تقویت سیستم ایمنی و بهبود شما می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 10 آذر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.