نور، روشنایی و سلامت
کاربرد بتن اکسپوز در دکوراسیون داخلی
کاربرد بتن اکسپوز در دکوراسیون داخلی بتن اکسپوز یکی از منحصربفردترین مصالح مورد استفاده در دکوراسیون داخلی ساختمان های مدرن است. این نوع بتن با …
آداب و رسومی که در عقد ایرانی برگزار می شود
آداب و رسومی که در عقد ایرانی برگزار می شود نحوه اجرا و برگزاری مراسم عقد و ازدواج در جای جای دنیا مراسم خاص خود …
مشاوره سئو در تهران با قیمت عالی + رزرو فوری
مشاوره سئو در تهران با قیمت عالی + رزرو فوری آیا می دانید سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ چگونه می توان سئو یک سایت …
نور، روشنایی و سلامت
نور نه تنها می تواند بر توانایی شما برای دیدن و تغییر حال و هوای محیط تأثیر بگذارد، بلکه می تواند بر سلامت شما نیز اثر گذار باشد. در ادامه به نکاتی در خصوص نور و اهمیت آن در سلامت روان اشاره خواهیم کرد.
نور طبیعی و مصنوعی
نور طبیعی نقش اساسی در زندگی و رشد انسان ها، حیوانات و گیاهان دارد. نور خورشید در طول روز و سال دستخوش تغییرات شگرفی میشود و درجه حرارت رنگ ها از صبح تا غروب تغییر میکند و به تدریج تغییر موقعیت میدهد و در نتیجه روزها طولانیتر یا کوتاهتر میشوند. علاوه بر این، میزان روشنایی نور طبیعی بسته به زمان روز تغییر می کند.
نور مصنوعی با تبدیل انرژی نامرئی به انرژی مرئی ایجاد می شود. اولین نمونه های آن شامل سوزاندن چوب، روغن و زغال سنگ است. در اوایل دهه ۱۸۰۰ میلادی، نور مصنوعی با استفاده از گاز ایجاد شد و تا سال ۱۸۸۰، لامپ رشته ای متولد شد. در سال ۲۰۰۲، دیود ساطع نور یا LED اختراع شد.
ریتم شبانه روزی
چه طبیعی و چه مصنوعی، نور تأثیر به سزایی بر همه موجودات زنده دارد. این موضوع در ریتم شبانه روزی، فرآیند بیولوژیکی که چرخه خواب و بیداری و نهایتاً رفتار و هوشیاری را کنترل می کند، قابل توجه است. نور از طریق چشمهای حساس به نور سیگنالهایی را به مغز ما ارسال میکند که نشان میدهد چه زمانی زمان هوشیاری و چه زمانی برای خواب است.
خطرات نور آبی
هنگامی که لامپ فلورسنت در دهه ۱۹۳۰ اختراع شد، رنگ آبی متمایزی از خود ساطع کرد. این رنگ با رنگ های گرم موجود در نور طبیعی یا آتش، گاز و نور رشته ای کاملاً متفاوت بود. لامپ های فلورسنت نور رنگی طبیعی را که ما به آن عادت کرده بودیم مختل کردند و با سوسو کردن، خیلی زود مسبب سردرد شدند.
در حالی که محبوبیت نورهای فلورسنت با ظهور LED ها کاهش یافته است، نور آبی امروزی همچنان می تواند تهدیدی برای ایمنی فوتوبیولوژیکی باشد. قرار گرفتن بیش از حد در معرض آن می تواند به شبکیه چشم آسیب برساند.
آلودگی نوری و سوسو زدن
علاوه بر ایجاد سردرگمی و خطر قابل توجه برای حیات وحش، آلودگی نوری، ملاتونین را که یک ماده شیمیایی در بدن است و باعث تقویت سیستم ایمنی و تنظیم ریتم شبانه روزی می شود، سرکوب می کند. انجمن بین المللی آسمان تاریک استانداردهایی را ایجاد کرده است تا اطمینان حاصل کنند که وسایل نور و روشنایی به گونه ای طراحی شوند که در عین روشن کردن محیط باعث افزایش آلودگی نوری نشوند.
سوسو زدن به نوسان خروجی متغیر و سریع نور از منبع آن اشاره دارد. فرکانس های الکتریکی و یا حتی روشن و خاموش کردن کلید چراغ می توان دلیل سوسو زدن لامپ ها باشد. در افراد حساس، نوسان نور کمتر از ۵۰ هرتز می تواند منجر به سردرد، خستگی چشم و حتی تشنج شود. برخی از بهترین راهها برای جلوگیری از سوسو زدن چراغ ها، اجتناب از منابع نور کمنور و LEDهای ارزان قیمت است.
روشنایی برای نیازهای خاص
رعایت حال افرادی که شرایط پزشکی مرتبط با بینایی دارند، افرادی که دید کم یا اختلالات یادگیری دارند و حتی نوزادان تازه متولد شده، بسیار مهم است. تابش خیره کننده نور می تواند باعث دید کم برای سالمندان شود، بنابراین از منابع نور مستقیم و روشن اجتناب کنید و به جای آن از نورهای غیر مستقیم و پراکنده استفاده کنید.