تقویت حافظه بزرگسالان تنها با چند راهکار موثر - پارسی زی
زنان شیک‌پوش به چه کیف‌هایی نیاز دارند؟

زنان شیک‌پوش به چه کیف‌هایی نیاز دارند؟

بانوان معمولاً تمایل دارند برای رفتن به مهمانی‌ها، دورهمی‌های دوستانه، قرارهای کاری یا هر مجلس مهم دیگری یک کیف زنانه مناسب، خاص، شیک و ایده‌آل …

معرفی سپتیک تانک

معرفی سپتیک تانک

معرفی سپتیک تانک محصولات پلی اتیلن گروه تولیدی آب سازه، یکی از مهم ترین و جزو اولین رسته های تولیدی این گروه تولیدی می باشد. سپتیک تانک …

مهارت های مورد نیاز عکاسی چیست؟ میخواهم عکاس خوبی باشم!

مهارت های مورد نیاز عکاسی چیست؟ میخواهم عکاس خوبی باشم!

شاید به عنوان یک عکاس این سوال بارها برای شما پیش آمده باشد که برای تبدیل شدن به یک عکاس خوب باید چه مهارت هایی …

تقویت حافظه بزرگسالان تنها با چند راهکار موثر

برخی راهکارهای تقویت حافظه بزرگسالان عبارتند از مطالعه قبل از خواب، روی آوردن به بازی های فکری، ورزش کردن، مشت کردن دست ها، تکرار با صدای بلند و … می باشد. در ادامه به توضیح هریک از این موارد می پردازیم.

فراموشی‌هایی که باید جدی گرفته شوند!

فراموشی تنها مختص به بزرگسالان نیست و به سراغ جوانترها نیز می آید. جالب است بدانید بر اساس جدید‌ترین مطالعات متوسط تعداد لغزش‌های حافظه‌ای، صرفنظر از سن، جنسیت و ضریب هوشی، حدودا ۶ بار در هفته بوده‌است. جالب‌تر اینکه که بیشتر این لغزش‌ها مربوط به جوان‌ترها علی‌الخصوص افراد پرمشغله‌ می‌باشد.

اگر علائم زیر را در وجود خود حس کردید فورا برای درمان و تقویت حافظه خود دست به کار شوید:

  1. دشوار شدن انجام همزمان دو یا چند کار
  2. مشکل در پیدا کردن موقعیت‌های آشنا
  3. فراموش کردن نام اعضای خانواده و یا دوستان نزدیک
  4. مشکل در باز‌شناسی اشکال، کلمات، رنگ‌ها یا صورت اشخاص
  5. تکرار سؤال پرسیده شده در عرض نیم ساعت

A person with his hand on his head  Description automatically generated with medium confidence

پس بهتر است از نوجوانی و جوانی به فکر تقویت حافظه خود باشید. بازی فکری برای نوجوانان و دوری از فضای مجازی به تقویت حافظه نوجوانان کمک خواهد کرد. شما می توانید بازی فکری را که یکی از مهمترین گزینه ها در لیست هدیه برای آقایان است برای تقویت حافظه بزرگسالان در نظر داشته باشید.

مراحل شکل گیری و بازیابی اطلاعات از حافظه

اولین مرحله شکل‌گیری حافظه، ورود اطلاعات و ثبت شدن در مغز است. مرحله‌ی دوم رمز‌گردانی اطلاعات دریافتی است که جهت ذخیره شدن در مغز پردازش می شوند. سومین و آخرین مرحله باز‌یابی اطلاعات است که سبب دست پیدا کردن مغز به اطلاعات رمز‌گردانی شده است. بدین وسیله شما اطلاعاتی را که در گذشته به خاطر سپرده اید را به یاد می آورید. اختلال در هریک از مراحل مذکور می تواند باعث ایجاد اختلال در حافظه و دچار شدن به فراموشی شود.

راهکارهایی برای تقویت حافظه بزرگسالان

مهمترین و مؤثر‌ترین تکنیک‌های مربوط به تقویت حافظه بزرگسالان را در این بخش بخوانید.

غنی کردن اوقات فراغت با بازی فکری

A picture containing wall, indoor, wooden, box  Description automatically generated

وقت گذراندن با بازی‌های فکری یکی از بهترین تکنیک‌های تقویت ذهن است. بازی های فکری مغز را به چالش کشیده و باعث تقویت آن می شود. به عبارتی دیگر مغز به وسیله بازی فکری تغذیه می شود. افرادی که برنامه ای برای تغذیه مغز خود ندارند بیشتر به فراموشی مبتلا می شوند.

در این تکنیک تقویت حافظه به وسیله بازی های فکری تخته نرد، شطرنج، منچ و … ممکن می شود. غنی کردن اوقات فراغت برای آنان که مشغله زیادی دارند بهترین گزینه پیشگیری از فراموشی محسوب می شود.

مشت کردن دستان

بر اساس تحقیقات اخیر، به خاطر سپردن شماره تلفن، آدرس و یا لیست خرید همراه با مشت کردن دست راست و فشردن آن آسان‌تر خواهد شد. چنانچه خواستید آن اطلاعات را به خاطر بیاورید، کافی است دست چپتان را مشت کنید. گفتنی است که این حرکت می‌تواند بخش‌های کلیدی مغز را فعال‌تر کند تا ذخیره و بازیابی اطلاعات در مغز به بهترین شکل ممکن انجام شود.

مطالعه پیش از خواب

یکی دیگر از راهکارهای تقویت حافظه مطالعه کردن است. به خصوص اگر پیش از خواب به مطالعه کردن بپردازید می توانید به تقویت حافظه خود کمک کنید. دریافت اطلاعات جدید در ساعات پیش از خواب باعث می شود باعث ثبت و پردازش بهتری در مغز می شود. در این حالت سبب می‌شود که اطلاعات جدیدِ با اطلاعات قبلی فرد تداخل کمتری داشته باشند و در نتیجه روز بعد آن‌ها را بهتر به یاد بیاورند.

نوشیدن شیر

این راهکار طبق پرسشنامه‌هایی که دانشمندان در رابطه با رژیم غذایی افراد طراحی کردند و پاسخ‌های آنان را در جهت تست تمرکز، حافظه و قدرت یادگیریشان مورد بررسی قرار دادند به رسمیت شناخته شد. چراکه به این نتیجه رسیدند که بزرگسالانی که بین پنج تا شش مرتبه در هفته از محصولات لبنی بخصوص شیر استفاده می‌کنند، در این آزمون‌ها بسیار بهتر از بقیه عمل می‌کنند.

حرکت دادن چشم

در این راهکار باید اینکه ظاهرتان چطور به نظر می‌رسد را فراموش کنید! شما بزرگسالان عزیز می‌توانید با تکان دادن چشم‌هایتان از راست به چپ و بالعکس به مدت حدودا ۳۰ ثانیه، حافظه‌تان را تقویت کنید.

از آنجایی که سمت راست و چپ مغز از عملکردهای متفاوتی برخوردارند، به جرئت می‌توان گفت ارتباط برقرار کردن بین این دو بخش از طریق حرکت دادن چشم‌ها کلید اصلی تقویت حافظه بزرگسالان است.

سلامت جسم و ورزش کردن

بر اساس مطالعات متعدد می‌توان به این نتیجه رسید که ورزش‌های هوازی در جهت بهبود عملکرد‌های شناختی بسیار کمک‌کننده‌ هستند و قدرت حافظه را افزایش می‌دهند. گفتنی است که تمرینات مختلف ورزشی می‌توانند میزان رشد سلول‌های جدید را در قسمت هیپوکامپ مغز تقویت کنند و میزان حافظه و یادگیری شخص را بهبود ببخشند.

عدم مصرف الکل

توجه داشته باشید که با اینکه نوشیدنی‌های الکلی در به خواب رفتن مؤثرند، ولی استفاده بیش از حد از آن‌ها پیش از خواب، بر روی کیفیت خواب اثرات منفی بر جای می‌گذارد. گفتنی است که کیفیت پایین خواب می‌تواند تأثیرات زیان‌‌آوری را بر روی تمرکز و حافظه فرد داشته باشد.

تکرار مطالب با صدای بلند

در میان تکنیک‌های مربوط به تقویت حافظه بزرگسالان این یکی از همه ساده‌تر است و در به خاطر سپردن هر چیزی اعم از جای سوئیچ ماشین تا لیست خرید و مرور درس‌های امتحانی به کار برده می‌شود. در مطالعات اخیر ثابت شده که گفتن آنچه را که قرار است به خاطر بسپارید برای خودتان و یا حتی با حرکت دادن لب‌ بدون صدا می‌تواند در یاد‌آوری آن در آینده بسیار مؤثر باشد .

ترک سیگار و سایر دخانیات

یکی دیگر از راه‌های تقویت حافظه در بزرگسالان، ترک سیگار است. دقت فرمایید که اکثر محققان معتقدند سیگار کشیدن می‌تواند آسیب‌های جدی را به حافظه وارد کند. این موضوع طی سالیان متوالی با انجام تست‌ها و آزمون‌های متعدد بررسی شده و هر بار به قطعیت بیشتری نسبت به قبل رسیده‌ است.

طبق نتایج یک مطالعه‌ طولی نسبت به ۱۰۰۰ نفر از بدو تولد تا ۳۸ سالگی‌ آن‌ها، به این نتیجه رسیده‌اند که افرادی که حشیش و یا ماری‌جوانا را به طور منظم مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر آسیب‌های دائمی به هوش، حافظه و همچنین دامنه‌ توجه هستند.

گفتنی است که منظور از دامنه توجه، مدت زمانی که فرد می‌تواند بدون هیچ گونه حواس‌پرتی بر روی یک کار خاص تمرکز کند.

نتیجه گیری

در این مقاله تکنیک هایی درباره تقویت حافظه بزرگسالان به شما معرفی کردیم. شما می توانید با بکار بستن آن گامی موثر در جهت تقویت حافظه خود بردارید.

 

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 6 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.