مقایسه‌ی ظروف یکبار مصرف غذا - پارسی زی
قیمت آجر نما اصفهان

قیمت آجر نما اصفهان

قیمت آجر نما اصفهان آجر اصفهان کاربرد زیادی در صنعت ساختمان و ساخت بنا داشته و کیفیت ساخت آن برای سازندگان ساختمان بسیار مهم است …

هزینه دریافت لایسنس اتوکد چقدر است؟

هزینه دریافت لایسنس اتوکد چقدر است؟

هنگام انتخاب برای سرمایه گذاری در نرم افزار CAD، تعدادی فاکتور وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. یکی از مهمترین آنها البته هزینه …

معرفی بهترین مرکز تعمیرات تبلت و تعمیر مانیتور در ایران

معرفی بهترین مرکز تعمیرات تبلت و تعمیر مانیتور در ایران

معرفی بهترین مرکز تعمیرات تبلت و تعمیر مانیتور در ایران امروزه بیشتر از هر زمان دیگری شاهد پیشرفت تکنولوژی و آنلاین شدن کسب و کارها …

چکیده : ظروف یکبارمصرف که در صنعت رستوران بسیار با اهمیت هستند، انواع مختلفی دارند که در این مطلب هرنوع آن به صورت مجزا توضیح داده شده و بهترین نوع آن که ظروف مقوایی بهداشتی هستند به شما معرفی شده است.

 

صنعت بسته بندی دائما در حال ارائه‌ی بسته‌بندی جدیدتر و بهتر برای محصولات است. در دنیای امروز انواع ظروف یکبار مصرف از جمله ظروف پلاستیکی، فومی، آلومینیومی و مقوایی بهداشتی نقش پررنگی در رستوران‌ها، کترینگ‌ها و حتی دورهمی‌های خانوادگی دارند. این حجم مصرف از ظروف یکبارمصرف کره زمین را با خطری جدی رو به رو می‌سازد. خطر تولید و انباشته شدن زباله‌هایی که به سادگی تجزیه نمی‌شوند. درصورتی که این زباله‌ها تجزیه نشوند، محیط زیست را به مواد سمی آلوده می‌کنند. بنظرتون دراین باره باید چه کاری انجام داد؟ یعنی نباید ازاین ظروف استفاده کرد؟
خوشبختانه پیشرفت علم، مشکل را حل کرده است و امروزه ظروفی که از جنس مقوای بهداشتی هستند کاملا با محیط زیست سازگاری دارند و می‌تواند بهترین جایگزین برای ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، فومی و آلومینیومی باشد.
ما در این مقاله قصد داریم با مقایسه‌ی کامل انواع ظروف یکبارمصرف موجود در بازار، به شما کمک کنیم برای هر مصرفی که دارید بهترین و بصرفه‌ترین را انتخاب کنید.

انواع ظروف یکبارمصرف برای غذا

  1. پلاستیکی
  2. فومی یا پلی استایرن
  3. آلومینیومی
  4. مقوایی بهداشتی

انواع ظروف یکبارمصرف برای حمل غذا

ظروف مقوایی بهداشتی

این ظروف انواع مختلفی دارند که سینی مقوایی غذا از پرکاربرد‌ترین آن برای حمل غذا است.این سینی‌ها از پرس چندلایه‌ی مقوا به یکدیگر تشکیل شده‌اند که یک روکش بهداشتی(از جنس opp و یا متالایز) بر‌روی آن کشیده می‌شود که از تماس غذا با مقوا جلوگیری می‌کند.

سینی مقوایی بهداشتی

موارد استفاده سینی‌ یا دیس مقوایی

اگر شما یک کترینگ داشته باشید نمی‌توانید مانند رستوران‌ها غذای طبخ شده را در ظروف چینی گل قرمز و مارکدار بگذارید و به دست مشتری بدهید، حتما به ظروفی نیاز دارید که مشتری بتواند غذا را باخود ببرد. از دیگر موارد استفاده‌ی دیگر آن در رستوران‌ها، قنادی‌ها و کارگاه‌های پولک و نبات است.

مزایا

  1. بهداشتی و سالم
  2. مقرون بصرفه و ارزان قیمت
  3. تجزیه پذیر
  4. تحمل وزن بالا
  5. حمل و دلیوری راحت

معایب

  1. تنوع پایین در طرح

با توجه به ویژگی‌های ذکر شده برای ظروف مقوایی بهداشتی باید به این محصولات نگاه ویژه‌ای داشت. همچنین قابلیت دیگر این محصولات اینکه شما می‌توانید نام رستوران خود را به صورت اختصاصی بر روی این محصولات طلاکوب یا مشکی کوب کنید.

چرا استفاده از ظروف مقوایی نسبت به بقیه‌ی ظروف یکبار مصرف از بهداشت بیشتری برخوردار است؟

در رستوران‌ها و کترینگ‌های امروزی که از سینی‌های مقوایی استفاده می‌کنند، برای بهداشت بیشتر مواد غذایی از جعبه‌ غذای بیرون بر نیز استفاده می‌شود، به صورتی که غذا را درون سینی مقوایی ریخته بر روی آن سلفون کشیده و سپس آن را درون جعبه غذای بیرون بر گذاشته و برای مشتری ارسال می‌کنند. استفاده از این دو محصول در کنارهم باعث می‌شود که در زمان حمل و انتقال چیدمان سینی بهم نریزد و دمای غذا حفظ شود.

 

ظروف پلاستیکی

این ظروف بیشترین استفاده را نسبت به ظروف دیگر دارد و ارزانتر هم هست. جنس ظروف پلاستیکی معمولا از پروپیلن(pp)، پلی استایریل(ps)، فوم‌های Eps و PET است، که درمیان آنها فقط ظروف ساخته شده از پروپیلن را می‌توان در مایکروویو قرار داد. چون نسبت به بقیه انعطاف بیشتری دارد، همچنین خم یا شکسته نمی‌شود. توجه داشته باشید که این ظروف تا دمای ۱۲۰ درجه گرما مقاومت دارند ولی براثر گرما تغییر حالت می‌دهند. پروپیلن را می‌توان بازیافت کرد اما مستلزم شرایط و امکانات خاصی است.
ظروف ساخته شده با پلی پروپیلن قابل بازیافت نیست و تجزیه نمی‌شود همچنین برای محیط زیست خطرناک است (در برابر دمای ۸۰ درجه سانتیگراد مقاومت دارد.)
ظروف ساخته شده از پلی استایرن با کیفیت است و قیمت مناسب‌تری نسبت به دو مواد قبلی دارد اما در تماس با غذای گرم باعث ورود مواد شیمیایی به غذا شده و آن را آلوده می‌کند.

نکته: در نظر داشته باشید که استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی شفاف و بی رنگ از انواع آنها بهتر است. چون ظروف بی رنگ از مواد دسته اول تهیه می‌شوند، ولی ممکن است در ظروف رنگی از مواد بازیافتی استفاده شده باشد. علاوه برآن رنگ موجود در این ظروف می‌تواند با مواد غذایی واکنش نشان دهد و سلامت افراد را به خطر بیندازد.

 

مزایای ظروف پلاستیکی

  1. انعطاف پذیر
  2. تنوع در طرح ورنگ
  3. قیمت ارزان

معایب

  1. دشواری در بازیافت
  2. غیرقابل تجزیه
  3. آلودگی زیست محیطی
  4. تغییر حالت در تماس با گرما
  5. ایجاد تغییر در طعم غذا

 

ظروف غذا از جنس فوم

یکی از دلایل استفاده از این ظروف اینکه وزن کمتری دارند، از خروج گرما جلوگیری می‌کنند به همین دلیل غذا به راحتی سرد نمی‌شود. جنس این ظروف از پلی استایرن است که مقاومت بالایی در برابر گرما و چربی دارد. بهتراست که غذا رو درمدت زمان طولانی در این ظروف نگه داری نکنید، چون بافت این ظروف به گونه‌ای است که امکان ورود هوا و میکروب‌ها وجود دارد.

مزایا

  1. گرم نگه داشتن غذا
  2. سبک بودن و حمل آسان

 

معایب

  1. نفوذ هوا و میکروب‌ها به بافت آن
  2. عدم تنوع در طرح و رنگ

 

ظروف آلومینیومی

جنس آن از آلومینیوم است که از فراوان‌ترین فلز در پوسته‌ی زمین است و به همین دلیل به محیط زیست آسیبی وارد نمی‌کند. ظروف آلومینیومی قابلیت اینکه بازیافت شوند و مجددا مورد استفاده قرارگیرند را دارند. مقاومت و استحکام این ظروف بسیار بالاست و می‌تواند دمای ۲۰ تا ۳۸۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند. با گرما وسرما و چربی واکنش نشان نمی‌دهد و خیال شما از سلامت و بهداشت غذا راحت است.

ولی در نظر داشته باشید که شما نمی‌توانید از این ظروف برای مصارف عمده مانند رستوران، سازمان و … استفاده کنید. چون قیمت این ظروف بسیار بالا بوده و صرفه اقتصادی ندارد. همچنین تجزیه پذیر نیستند و برای بازیافته آن هزینه و انرژی زیادی به کار گرفته می‌شود.

مزایا

  1. قابلیت استفاده در فریزر
  2. مقاومت بالا در برابر حرارت و رطوبت
  3. استحکام بالا و غیرقابل نفوذ
  4. عدم واکنش با مواد غذایی و تغییر طعم و عطر غذا

معایب

  1. نیاز به صرف انرژی و آب بالا در فرآیند تولید آن
  2. تجزیه پذیر نیست
  3. طرح و رنگ متنوعی ندارد
  4. قیمت بالا

انواع ابعاد جعبه غذا بیرون بر

منبع: مقایسه کامل انواع ظروف یکبار مصرف

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 29 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.