تزیین چلو گوشت مجلسی با ایده های جالب
مدل آرایش ساده شیک و ملایم دخترانه
مدل آرایش ساده مدل آرایش ساده شیک و ملایم دخترانه همگی در سایت پارسی زی.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. این روزها …
مدل کت مجلسی زنانه و دخترانه بسیار شیک
مدل کت مدل کت مجلسی زنانه و دخترانه بسیار شیک همگی در سایت پارسی زی.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اگر دنبال …
مدل نقاشی با مداد رنگی طرح های زیبا و بسیار خاص
مدل نقاشی با مداد رنگی مدل نقاشی با مداد رنگی طرح های زیبا و بسیار خاص همگی در سایت پارسی زی.امیدواریم این مطلب مورد توجه …
تزیین چلو گوشت
تزیین چلو گوشت مجلسی با ایده های جالب و نکات پخت چلو گوشت همگی در سایت پارسی زی.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
چلو گوشت یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در میان ایرانیان طرفداران بسیار زیادی دارد. این غذای خوشمزه را به صورت مرسوم با گوشت گوسفندی می پزند. چلوگوشت از غذاهای مجلسی هم محسوب می شود و در مراسم های مهم هم از آن استفاده می شود.
گوشت گردن یا گوشت گوسفندی بهترین نوع گوشت برای تهیه این غذا می باشد، اما در صورتی که گوشت تازه گوساله نیز استفاده شود، می تواند طعم چلوگوشت را لذیذ و خوشمزه کند، زیرا در صورتی که گوشت گوساله تازه نباشد، چلوگوشت بعد از پختن کمی سفت خواهد بود، همچنین در صورت تهیه چلوگوشت با گوشت گوساله از گوشت سردست استفاده نمایید.
تزیین چلو گوشت مجلسی اغلب با سبزیجات مختلف، لیمو، گوجه و پیاز انجام می گیرد اما با توجه به ذائقه و تمایلات خود می توان از خوراکی های مختلف برای تزیین استفاده نمود.
این غذای ایرانی ریشه در سنت ایرانی ما دارد که اغلب با استفاده از گوشت گوسفندی تهیه می گردد. مرحله ی اول در طبخ غذا خلاصه می شود، اما دیزاین آن مرحله ی دوم است که البته از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
می توانید از زعفران دم شده به همراه کشمش برای تزیین چلو گوشت نیز بهره ببرید. به این صورت که زعفران دم شده را با تکه های گوشت بر روی چلو بریزید و کشمش یا زرشک نیز در آن ترکیب نمایید.
همچنین با استفاده از پیاز و سبزیجات نیز می توانید دیزاین خود را به انجام برسانید. به این صورت که پیاز را به شکلی زیبا برش داده و در گوشه ی ظرف قرار دهید. برگ های سبزی را نیز با نظمی خاص در گوشه ظرف و در کنار برنج و گوشت بریزید.
سبزیجات و میوه ها نقش مهمی در تزیینات چه غذاها و چه دسرها و … دارند. می توانید از این اهرم زیباسازی برای دیزاین چلو گوشت نیز بهره برده و این غذای سنتی ایرانی خوشمزه را به بهترین شکل به یک غذای شیک پذیرایی برای مهمانی ها تبدیل نمایید.
وشت و برنج یکی از اصلی ترین ترکیبات این غذا به شمار می روند که می توانید از این دو مواد به عنوان پایه استفاده کرده و با موادی دیگر همچون زعفران، زرشک، ته دیگ، سبزیجات، برش های میوه مانند لیمو، گوجه فرنگی و … کار خود را تکمیل کرده و به پایان برسانید. گاهی نیز می توانید از خود برنج و گوشت برای دیزاین استفاده کنید. تنها با شکلی زیبا و خاص آنها را در کنار یکدیگر دیزاین نمایید.
در برخی مناطق تهیه چلو گوشت لای برنج رایج است. گوشت را لابه لای برنج آبکش دم میگذارند و دو سه ساعتی صبر میکنند تا گوشت روی حرارت خیلی ملایم بپزد.ولی برای تهیه چلو گوشت مجلسی بهتر است گوشت و برنج را به صورت جداگانه پخت و پس از کشیدن برنج در دیس، گوشت را کنار آن گذاشت یا در بشقاب کشید.
در ظرف سرو برنج، گوشت و ته دیگ سیبزمینی را قرار داده و با برنج زعفرانیشده، خلال بادام و پسته و زرشک آن را تزیین کنید. همچنین یادتان باشد قدری از آب گوشت را به همراه پیاز روی گوشت ریخته و در ظرف کوچکی دوباره عصاره غلیظ شده گوشت را سرو نمایید.
تهیه چلو گوشت در زودپز باعث میشود این غذا را در مدت زمان یک ساعت درست کنیم، برای پخت چلو گوشت در زودپز ابتدا گوشت و پیاز را مانند دستور بالا تفت دهید سپس به همراه چند لیوان آب، برگ بو، چوب دارچین و سیر به زودپز منتقل کنید. گوشت گردن در زودپر حدود یک تا یک ساعت و سی دقیقه زمان نیاز دارد تا به طور کامل بپزد.
از مهمترین ویژگیهای یک چلوگوشت خوشمزه، مقدار زیاد پیاز بکار رفته در آن است؛ بنابراین در استفاده از پیاز سرخشده صرفهجویی نکرده و در صورت تمایل از پیاز بیشتری استفاده نمایید.
از رازهای طبخ چلوگوشت مجلسی و جاافتاده، قرار دادن آن روی حرارت ملایم است؛ بنابراین به هیچ وجه برای پخت این غذا تعجیل نکرده و حتما زمان دهید تا رفته رفته غذای شما پخته شده و جابیفتد.
نباید آب گوشت یا گردن در قابلمه به مقدار فراوان و بصورت رقیق باقی بماند. در واقع آب گوشت باید بصورت سس غلیظی درآید که وقتی آن را روی گوشت میریزید مقداری از آن روی گوشت باقی بماند.
دستور پخت چلو گوشت، به هیچ وجه به جای زعفران از گزینههای دیگری مانند پودر زعفران ناخالص یا پودرهای رنگی مصنوعی استفاده نکنید. همین موضوع را در طرز تهیه کباب تابهای یا هر غذای دیگری که به زعفران نیاز دارد نیز حتما رعایت کنید.
بهتراست که حتما پیش از استفاده از زرشک، آنها را در یک کاسه آب برای دقایقی (به طور مثال ربع ساعت) خیس کنید. این باعث خواهد شد تا زرشکها نرم شده و پس از تفت داده شدن، حالت پفکی جذابی پیدا کنند.
چلو گوشت معمولاً با گوشت گردن گوسفندی و یا ماهیچه گوسفندی درست میشود. البته که میتوان آن را با فیله گوساله هم آماده کرد. در پخت پلو هم دستتان باز است شما میتوانید در کنار چلو گوشت انواع پلو ایرانی مانند پلو ساده، پلو زعفرانی، زرشکپلو یا شوید پلو را برای مهمانانتان آماده کنید؛ اما خوب است که در هر صورت برای پخت پلو از برنج خوش عطر ایرانی استفاده شود.
اگر تعدادتان کمتر است میتوانید به جای آوردن دیس برنج برای هر کس یک برنج قالبی سرو کنید. برای این کار کف یک قابلمه کوچک مقداری برنج زعفرانی بریزید، قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و بعد روی آن برنج سفید بریزید. اجازه دهید تهدیگ کمی ترد شود، حالا قابلمه تکنفره را داخل بشقاب سرو برگردانید. این کار را به تعداد مهمانها تکرار کنید. البته سرعت عمل در این روش بسیار اهمیت دارد و بهتر است از چند قابلمه به برای انجام این کار استفاده کنید تا پلو قالبی تمام مهمانها همزمان آماده سرو باشد.