روغن کنجد؛ گزینه ای مناسب برای سرخ کردن غذا - پارسی زی
دیدنیهای خاص در سفر به جزیره زیبای قشم

دیدنیهای خاص در سفر به جزیره زیبای قشم

دیدنیهای خاص در سفر به جزیره زیبای قشم تنگه چاهکوه در جزیره زیبای قشم جزیره قشم از بزرگترین جزیره های استان هرمزگان به حساب می …

راهنمای خرید لوله و اتصالات مانیسمان

راهنمای خرید لوله و اتصالات مانیسمان

راهنمای خرید لوله و اتصالات مانیسمان لوله‌های مانیسمان از جمله لوله‌های پر کاربرد در صنایع مختلف است. به هر حال در زمان انجام هر نوع …

جلوپنجره

جلوپنجره

جلوپنجره جلوپنجره خودرو یکی از مهم ترین و مشخص ترین ویژگی های ظاهری کلی آن است. جلوپنجره خودرو به‌عنوان چیزی بیش از قطعات تزئینی در …

چکیده : روغن کنجد یکی از بهترین و سالم ترین روغن های خوراکی است که مصارف مختلفی دارد که یکی از آنها مصرف خوراکی و سرخ کردنی است. در این مطلب در بیشتر در مورد سرخ کردن غذا با روغن کنجد توضیح داده شده است.

 

روغن کنجد سرخ کردنی

روغن کنجد یکی از محبوب ترین روغن ‌های گیاهی در جهان می باشد که از دانه ‌های کنجد گرفته می ‌شود و دارای طعم و عطر خوش، ارزش غذایی بالا، اسیدچرب غیراشباع و همچنین نقطه دود بالا می باشد. نقطه دود روغن، دمایی است که روغن در آن درجه شروع به سوختن و تولید ترکیبات سرطان ‌زا می ‌کند.

بنابراین روغن کنجد دارای نقطه دود بالایی است که این ویژگی موجب شده تا روغن کنجد سرخ کردنی یکی از بهترین گزینه ها برای سرخ کردن انواع مواد غذایی محسوب شود.

روغن کنجد، روغنی سالم و خوش ‌طعم

روغن کنجد حاوی مقادیر زیادی منیزیم (که برای سلامت استخوان ها ضروری است)، و همچنین اسیدهای چربِ تک غیراشباع (که برای سلامت قلب، مفید است) می باشد که همین موضوع باعث افزایش بسیار بالای ارزش غذایی در این نوع روغن شده است. از طرفی روغن کنجد دارای طعم و عطر ویژه ای نیز می باشد که به منظور آماده سازی دسرها و پخت و پز انواع غذاهای لذیذ بکار می رود.

از جمله مواردی که می توان از روغن کنجد به طور ویژه برای پخت و پز و چاشنی ها استفاده کرد، انواع خورشت ها، سوپ ها، ماکارونی، سالادها، سس، نان و شیرینی و … می باشد که طعم آنها را بسیار دلچسب و دلپذیر خواهد کرد.

۶ مورد از مزایای روغن کنجد

در ادامه ۶ مورد از مزایای روغن کنجد معرفی شده که برخی از آنها برای آشپزی بسیار مناسب است.

  • عطر و طعم مطبوع: این ویژگی روغن کنجد، طعمی خوشمزه و دلچسب به غذاها می ‌دهد.
  • ارزش غذایی بالا: این روغن سرشار از مواد مغذی مفید من جمله ویتامین E ، منیزیم و سلنیوم می باشد.
  • سلامت قلب: روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع است که برای سلامت قلب بسیار مفید می باشد.
  • سلامت استخوان: این نوع روغن حاوی مقادیر زیادی منیزیم است که برای سلامت استخوان ‌ها ضروری است.
  • سلامت پوست: خواص ضدالتهابی یکی دیگر از فواید روغن کنجد است که به بهبود سلامت پوست شما کمک می کند.
  • حرارت پذیری بالا: نقطه دود روغن کنجد چیزی حدود ۲۳۲ درجه سانتیگراد است که همین موضوع این روغن را جزو گزینه های بسیار مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی در دماهای بالا محسوب می کند.

روغن کنجد سرخ کردنی

همانطور که بیان شد روغن کنجد را با توجه به خصوصیاتی که دارد می توان برای مصارف طیف وسیعی از خوراکی ها مثل پخت و پز، سرخ کردن، سالاد، دسر و چاشنی استفاده کرد. در این قسمت قصد داریم یکی از مهمترین مصارف روغن کنجد که همان سرخ کردن مواد غذایی می باشد را برای شما شرح دهیم.

کاربرد روغن کنجد در آشپزی

برای سرخ کردن غذا با روغن کنجد نظرات ضد و نقیضی وجود دارد، به طوری که برخی افراد به کلی از مصرف روغن کنجد منصرف شده اند. اما وجود ویژگی های فوق العاده نظیر سالم و طبیعی بودن، حرارت پذیری و نقطه دود بالا، عطر و طعم عالی در این نوع روغن، دیگر جای هیچ حرف و حدیثی را به منظور سرخ کردن انواع مواد غذایی برای روغن کنجد باقی نمی گذارد.

با این حال یکسری ملاک هایی برای انتخاب روغن سرخ کردنی مناسب وجود دارد که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:

معیارهای انتخاب روغن سرخ کردنی

روغن سرخ کردنی مناسب، یکسری مؤلفه هایی دارد که هنگام تهیه آن حتماً باید به آنها توجه داشت؛ مؤلفه هایی که وجود یا عدم وجود آنها می تواند نقش اساسی در کیفیت، طعم و مزه غذا، و همچنین سلامت انسان داشته باشد. بر همین اساس ویژگی های زیر جزو مهمترین مؤلفه های یک روغن سرخ کردنی خوب محسوب می شود:

– چربی غیراشباع

غذاهای سرخ کردنی همواره روغن زیادی را به جهت سرخ شدن مواد خود مصرف می کنند، از این رو بهتر است روغنی را برای سرخ کردن مواد غذایی انتخاب کنیم که از چربی غیراشباع برخوردار باشد. زیرا چربی های اشباع شده باعث افزایش چربی خون شده و مصرف بیش از حد آنها برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است. بر همین اساس روغن کنجد که فاقد چربی اشباع شده می باشد، بهترین گزینه به شمار می رود.

– نقطه دود

نقطه دود دمایی است که در آن روغن شروع به سوختن و دود کردن می کند، و باعث تجزیه شدن روغن و تولید مواد سمی می شود. به همین منظور هرچه آستانه تحمل حرارت در روغن سرخ کردنی بیشتر باشد، آن روغن از نقطه دود بالاتری برخوردار است و برای سرخ کردن مواد غذایی بهتر و سالم تر می باشد.

موارد مصرف روغن کنجد سرخ کردنی

روغن کنجد سرخ کردنی یک محصول طبیعی و سالم است که به بهبود سلامت قلب، استخوان و پوست شما کمک شایانی خواهد کرد. این روغن همچنین قابلیت بهبود عطر و طعم غذاهای سرخ شده را نیز دارد که از این رو می توان روغن کنجد طبیعی را به منظور سرخ کردن انواع مواد غذایی نظیر سیب زمینی، سبزیجات، مرغ، ماهی، پیتزا، انواع ساندویچ و فست فود بسیار مناسب دانست.

روغن کنجد

به عنوان مثال اگر از روغن کنجد برای سرخ کردن سیب زمینی استفاده کنید، خواهید دید که سیب زمینی‌ ها تردتر و خوشمزه‌تر خواهند شد. و یا اگر برای سرخ کردن ماهی از روغن کنجد استفاده کنید، مشاهده خواهید کرد که ماهی سرخ شده، طعم لذیذ و دلپذیری را به خود گرفته است.

۴ نکته کلیدی که هنگام استفاده از روغن کنجد سرخ کردنی باید رعایت کنید

در اینجا چند نکته مهم و کلیدی جهت استفاده از روغن کنجد در سرخ کردن غذا خدمت شما ذکر شده است که بسیار حائز اهمیت است.

  • روغن را قبل از استفاده در دمای متوسط گرم کنید.
  • مواد غذایی را به مقدار کم در روغن بریزید تا فضای کافی برای جریان هوا وجود داشته باشد.
  • مواد غذایی را به طور منظم هم بزنید تا به طور یکنواخت سرخ شوند.
  • روغن را پس از هر بار استفاده، صاف و خنک کنید و در ظرف دربسته نگهداری کنید.

کلام آخر:

روغن کنجد یک محصول سالم، طبیعی و خوشمزه به منظور پخت و پز، و سرخ کردن انواع مواد غذایی محسوب می شود که مصرف دائم آن می ‌تواند باعث بهبود سلامت قلب، استخوان و پوست شما گردد. با این حال اما دقت داشته باشید که مصرف بیش از حد آن می ‌تواند منجر به افزایش وزن و حتی خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی ـ عروقی شود. بنابراین بهتر است از روغن سرخ کردنی کنجد به میزان کافی و به صورت متعادل استفاده کنید تا همواره سلامتی را برای شما به ارمغان بیاورد.

در صورتی که سوالی در مورد روغن های خوراکی و سرخ کردنی دارید می توانید وارد سایت https://datamoil.ir شده و از متخصصین داتام سوال خود را بپرسید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 7 دی 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.