برای گرفتگی عضلات کمر چه کار کنیم؟ - پارسی زی
تعمیرات یخچال ساید بای ساید “مابه” و “پروفایل”

تعمیرات یخچال ساید بای ساید “مابه” و “پروفایل”

تعمیرات یخچال ساید بای ساید “مابه” و “پروفایل” برای تعمیرات یخچال ساید بای ساید (مابه و پروفایل) باید فردی متخصص را بیابید. به دلیل وارداتی …

معرفی 5 سایت برتر پوست و مو در ایران و جهان از نگاه مردم

معرفی 5 سایت برتر پوست و مو در ایران و جهان از نگاه مردم

این روز ها به دلیل افزایش آلاینده های مختلفی که در محیط و هوا وجود دارند و همچنین برخی عوامل دیگر شاهد مشکلات و بیماری …

نکات مهم در طراحی غرفه نمایشگاه‌ های خارج از کشور

نکات مهم در طراحی غرفه نمایشگاه‌ های خارج از کشور

نکات مهم در طراحی غرفه نمایشگاه‌ های خارج از کشور   کسب و کارها با حضور مؤثر در نمایشگاه های بین المللی می توانند محصولات …

برای گرفتگی عضلات کمر چه کار کنیم؟

این روزها که سبک زندگی تغییر کرده و زندگی افراد ماشینی شده است، اسپاسم کمر و گرفتگی عضلات به یکی از چالش‌های مهم تبدیل شده است. اسپاسم عضلانی یک درد انقباضی آزاردهنده است که می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را درگیر کند. این درد ممکن است خفیف باشد و در طی چند ساعت بهبود پیدا کند و یا امکان دارد بسیار شدید باشد و چندین روز طول بکشد. تحریک یا آسیب به اعصاب، رباط‌ها و کشیدگی ماهیچه‌ها، ورزش، انجام برخی فعالیت‌های سنگین و مشکلات آناتومی از دلایل اصلی گرفتگی عضلات کمر است. برای درمان گرفتگی عضلات کمر راهکارهای زیادی وجود دارد اما از میان آن‌ها پماد آرتوپین از جمله درمان‌های موضعی بسیار موثر است. تا پایان مقاله ما را همراهی کنید تا بیشتر با اسپاسم عضلانی، علل، علائم و روش‌های درمانی آن آشنا شوید.

اسپاسم عضلانی کمر چیست؟

اسپاسم عضلات کمر، شامل گرفتگی ناگهانی و غیر ارادی ماهیچه‌های کمر می‌شود که معمولا با سفت شدن یک یا چند ماهیچه احساس می‌شود. با توجه به شرایط بدنی، ممکن است این احساس گذرا باشد و یا آنقدر شدید باشد که بر حفظ حالت طبیعی ایستادن تاثیر سوء بگذارد و مانع انجام فعالیت‌های روزمره فرد شود.

گرفتگی عضلات پشت که با نام گره عضلانی هم شناخته می‌شود، می‌تواند علل مختلفی نظیر کشیدگی و آسیب ماهیچه‌ها، مشکلات آناتومیکی در ستون فقرات، ضعف عضلات کمر، ورزش، بد نشستن، رگ به رگ شدن در ناحیه کمر، استرس و اضطراب، کم آبی بدن به ویژه در بدن‌سازان، آسیب‌های عصبی، آرتروز کمر، شکستگی استخوان‌های کمر و دیگر مشکلات ستون فقرات داشته باشد.

گرفتگی عضلات کمر به صورت یک احساس درد ناگهانی و غیر منتظره اتفاق می‌افتد. نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که حتی اگر این درد زود هم خوب شود، باید علت این رخداد را کشف کنید تا دوباره رخ ندهد و به مرور باعث تحریک و آسیب ستون فقرات نشود. اسپاسم ماهیچه‌ها می‌تواند به صورت حاد و یا مزمن اتفاق بیفتد که در هر دو مورد می‌توانید برای بهبودی سریع، از پماد برای گرفتگی عضلات کمر استفاده کنید.

علائم گرفتگی عضلات کمر چیست؟

در هنگام اسپاسم و گرفتگی عضلات، ممکن است فرد احساسات مختلفی را تجربه کند اما کمر درد در یک یا هر دو طرف، احساس سفتی در کمر و کاهش دامنه حرکتی، مشکل در تحرک و خم کردن ستون فقرات، ضعف عضلانی همراه با ناتوانی در نحوه صحیح ایستادن، انقباض غیرارادی عضله، درد ماهیچه‌ای در ناحیه درگیر از جمله علائم شایع گرفتگی عضلات کمر است.

البته گاهی ممکن است اسپاسم ماهیچه‌های کمر باعث شود که فرد در ناحیه باسن و ران خود هم درد احساس کند. همانطور که گفته شد، این درد می‌تواند خفیف و کوتاه مدت باشد و به طور خود به خودی هم برطرف شود اما گاهی اوقات درد بسیار شدیدی ایجاد می‌شود که می‌تواند همراه با درد عصبی، بی حسی و سوزن سوزن شدن باشد. در هنگام گرفتگی عضله بهتر است دست از فعالیت بکشید و برای کاهش التهاب و راحتی اعصاب، در حالت خمیده، ستون فقرات‌تان را به حالت قوس دار کرده و زانوهایتان را به سمت داخل خم کنید.

راه‌های درمان اسپاسم عضلانی کمر

برای درمان گرفتگی عضلات کمر راهکارهای مختلفی وجود دارد که با توجه به شرایط بدنی فرد و همچنین شدت اسپاسم، می‌توانند موثر واقع شوند. به طور کلی استراحت کردن، توقف فعالیت‌ها، کمپرس سرد، کمپرس گرم، بالا بردن پا، نرمش ملایم و انجام حرکات ورزشی، استفاده از دارو و پمادهای موضعی، فیزیوتراپی، تحریک الکتریکی عصب از روی پوست، تزریق کورتون، ماساژ درمانی و طب سوزنی از جمله روش‌های درمانی پرکاربرد و موثر هستند که می‌توانند درد و التهاب را تا حد زیادی تسکین دهند.

علاوه بر این موارد، داشتن برنامه غذایی سالم و اضافه کردن موادی از قبیل خربزه و طالبی، موز، آووکادو، هندوانه، سیب زمینی شیرین، آجیل، ماهی قزل آلا، سبزیجات تیره رنگ، آب نارگیل، آب استخوان، ماست یونانی، لوبیا، شیر، برگ چغندر، غذاهای تخمیری، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی به سبد غذایی نیز برای درمان گرفتگی عضلات کمر بسیار مفید هستند.

بهترین پماد برای درمان گرفتگی عضلات کمر

همانطور که ذکر شد، استفاده از پمادهای موضعی یکی از راهکارهای درمانی موثر برای بهبود اسپاسم عضلانی است. اما طبیعتا باید پمادی استفاده شود که عوارض جانبی بسیار جزئی ایجاد کند و بتواند درد و التهاب به وجود آمده را در مدت زمان کوتاهی بهبود دهد. از همین رو، توصیه ما استفاده از پماد گیاهی آرتوپین است که از اسانس رزماری تشکیل شده است. این پماد که تسکین دهنده فوری دردهای عضلانی و مفصلی است، تولید پرستاگلندین E2 را افزایش و تولید لوکوترین B4 را در لکوسیت‌های پلی مورفونوکلئار کاهش می‌دهد و همچنین سیستم کمپلمان را مهار کرده و باعث بروز آثار ضد التهابی می‌شود.

شما می‌توانید این پماد را روزانه ۳ بار به صورت یک لایه نازک روی ناحیه ملهتب و دردناک مالش دهید. همچنین مصرف پماد آرتوپین باعث می‌شود جریان خون در موضع افزایش یابد و گرفتگی عضلات کمر زودتر برطرف شود. از آنجایی که آرتوپین یک پماد کاملا گیاهی است، در دوزهای درمانی عوارض جانبی خاصی را باعث نمی‌شود و همین موجب شده که روز به روز به طرفداران این پماد افزوده شود.

جمع بندی

این روزها به دلیل تغییر سبک زندگی، اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر به یکی از شایع‌ترین مشکلات افراد تبدیل شده است که می‌تواند در مواردی دردناک و آزاردهنده باشد. اما خوشبختانه این مشکل قابل درمان است و می‌توان با استفاده از راهکارهایی درد و التهاب به وجود آمده را کاهش داد. همچنین شما می‌توانید با اصلاح سبک زندگی و رعایت یکسری نکات از قبیل درست نشستن و ایستادن و خوابیدن، انجام حرکات کششی و اصلاحی، پرهیز از نشستن پشت میز به مدت طولانی، کمک گرفتن از پاها برای بلند کردن اجسام سنگین و … از بروز اسپاسم‌های عضلانی جلوگیری کنید. در صورت مداوم شدن اسپاسم‌ها، احساس دردهای شدید و طولانی مدت، از دست دادن اختیار مثانه و شکم، احساس ضعف، تعرق، درد شکمی، تب، استفراغ و تهوع بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا هم علت اصلی این اتفاق تشخیص داده شود و درمان موثر شروع شود و هم اینکه از بروز مشکلات جدی دیگر جلوگیری به عمل آید.

واحد تحیق و توسعه شرکت اکسیر گستر اسپادانا

 

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 14 شهریور 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.