جوش خوردن استخوان پا - پارسی زی
کاسپین ماشین خاورمیانه نماینده کمپانی زوملاین در ایران

کاسپین ماشین خاورمیانه نماینده کمپانی زوملاین در ایران

کاسپین ماشین خاورمیانه نماینده کمپانی زوملاین در ایران کاسپین ماشین خاورمیانه به عنوان نماینده زوملاین در زمینه لیفتراک و تجهیزات انبارداری محصولات خود را در …

معرفی بهترین مرکز تعمیرات الجی در تهران

معرفی بهترین مرکز تعمیرات الجی در تهران

معرفی بهترین مرکز تعمیرات الجی در تهران همیشه بهترین به معنای اولین یا قدیمی‌ترین نیست. اگر به دنبال بهترین مرکز تعمیرات الجی در تهران هستید، …

بهترین دکتر متخصص گوارش و معده کدام بیماری ها را درمان می کند؟

بهترین دکتر متخصص گوارش و معده کدام بیماری ها را درمان می کند؟

بهترین دکتر متخصص گوارش و معده کدام بیماری ها را درمان می کند؟ متخصص گوارش متخصصی است که در اختلالات و بیماری‌هایی که بر سیستم …

جوش خوردن استخوان پا

جوش خوردن استخوان پا به عوامل زیادی مانند شدت و مکان شکستگی و شرایط جسمانی فرد بیمار بستگی دارد. این زمان با توجه به عوامل زیادی از جمله رعایت رژیم غذایی در افراد می‌تواند تغییر کند. به همین دلیل نمی‌توان یک زمان کلی برای آن در نظر گرفت.

وقتی در اثر عواملی چون سقوط یا تصادف قسمتی یا تمام استخوان بشکند، می‌گوییم که شکستگی اتفاق می‌افتد. برای بهبود در این حادثه، استخوان نیاز به زمان دارد و در چندین مرحله با روش‌های درمانی مختلف بهبودی حاصل می‌شود.

جوش خوردن استخوان پا

روند جوش خوردن استخوان پا

زمانی که استخوان می‌شکند توانایی لازم جهت بهبود و بازسازی خود را دارد. این اتفاق خصوصاً در کودکان راحت‌تر انجام می‌شود. پس از گذشت چند هفته از شکستگی استخوان استخوان جدید تشکیل می‌شود. اما برای درمان کامل به زمان بیشتری نیاز است.

چند ساعت پس از شکستگی

چند ساعت پس از شکستگی استخوان شروع به ترمیم می‌کند. در این شرایط ناحیه‌ای که دچار شکستگی است تشکیل لخته خون ملتهب می‌دهد. سپس سیستم ایمنی بدن سلول‌هایی را به این ناحیه می‌فرستد تا تکه‌های کوچک استخوان و میکروب‌ها را از بین ببرد.

همزمان عروق خونی در ناحیه‌ای که آسیب دیدگی رخ می‌دهد، رشد می‌کند تا فرایند ترمیم استخوان سریعتر انجام شود. تمام این مراحل حدود یک الی دو هفته طول می‌کشد.

یک الی سه هفته پس از شکستگی

یک الی سه هفته پس از شکستگی برای فرایند جوش خوردن استخوان پا، دور این استخوان پینه می‌بندد. در این مرحله کلاژن این لخته خون را از بین می‌برد و جای آن را می‌گیرد. این پینه ضخیم‌تر از لخته خون است؛ اما همچنان ضخامت استخوان را ندارد.

در نتیجه استخوان مورد نظر را در گچ قرار می‌دهند تا ثابت بماند و بتواند ترمیم شود. در این مرحله اگر استخوان تکان بخورد و جابجا شود، پینه که بافت نرمی دارد از بین می‌رود و فرایند ترمیم به تاخیر می‌افتد.

دو هفته پس از شکستگی

دو هفته پس از شکستگی سلول‌های استوبلاست منجر به جوش خوردگی استخوان جدید می‌شود. این سلول‌ها مواد معدنی مورد نیاز استحکام استخوان را فراهم می‌کند. سپس لخته‌ای که در اطراف استخوان وجود داشت ضخیم‌تر می‌شود. روند ترمیم استخوان ۶ الی ۱۲ هفته طول می‌کشد.

مرحله بازسازی

در این مرحله سلول‌های استوکلاست تغییرات مورد نظر را شکل می‌دهند. این سلول استخوان‌های اضافه را که در مرحله ترمیم به وجود می‌آید، را تجزیه می‌کند تا استخوان به حالت عادی خود برگردد. یکی از کارهای موثر بر جوش خوردن استخوان پا بازگشت به فعالیت‌های عادی است.

بهترین روش جوش خوردن استخوان پا

برای جوش خوردن استخوان پا باید از گچ، آتل یا پلاتین استفاده شود. زمانی که دچار شکستگی استخوان پا می‌شوید باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. پزشک با توجه به شرایط استخوان‌ها بهترین روش برای درمان شکستگی را به شما ارائه می‌دهد. استخوان پا یک استخوان حساس و شکننده است و شما نباید از این شکستگی به آسانی بگذرید.

عوامل موثر در جوش خوردن استخوان پا

جوش خوردن استخوان پا پس از شکست آن ممکن است ۴ تا ۶ ماه طول بکشد. عوامل مختلفی می‌تواند بر این زمان تاثیر بگذارد، از جمله:

  • انواع شکستگی استخوان پا
  • وضعیت جسمانی و سلامتی فرد
  • روش درمان شکستگی پاها
  • شدت آسیب‌دیدگی استخوان پا
  • زمان مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد
  • سن بیمار
  • محل شکستگی استخوان
  • رعایت مراقبت‌های درمانی

نشانه جوش خوردن استخوان پا چیست؟

زمانی که فرایند جوش خوردن استخوان پا به درستی طی می‌شود با بروز نشانه‌هایی می‌توانید به این قضیه پی ببرید. از جمله:

کبودی استخوان بر اثر جوش خوردن استخوان پا کم می‌شود.

زمانی که دچار شکستگی استخوان پا می‌شوید ناحیه اطراف استخوان دچار رنگ پریدگی و کبودی می‌شود. پس از گذشت چند روز از این حادثه اگر روند ترمیم استخوان به درستی طی شود، این کبودی و رنگ پریدگی کاهش می‌یابد و در نتیجه برطرف می‌شود.

البته این عوارض در تمامی شکستگی‌های پا رخ نمی‌دهد، بلکه در تمامی شکستگی‌های شدید کبودی وجود دارد.

کاهش درد در فرد بیمار

درد شکستگی استخوان یکی از دردهای طاقت فرسایی است که فرد می‌تواند در طول زندگی خود تجربه کند. زمانی که استخوان دارای شکستگی را تکان می‌دهید یا جابجا می‌کنید، درد بیشتر هم احساس می‌شود. با ترمیم استخوان پا درد آن نیز کاهش می‌یابد. زمانی که از گچ، آتل یا پلاتین برای ترمیم شکستگی پا استفاده می‌شود، در ابتدا درد کاهش می‌یابد و سپس از بین می‌رود.

دامنه حرکتی پا بیشتر می‌شود.

در روزهای ابتدایی پس از شکستگی استخوان پا تحرک و جابجایی پا بسیار دشوار و محدود است و نمی‌توان به راحتی آن را حرکت داد. به تدریج با طی روند و فرایند درمان استخوان پا می‌توانید این عضو را بیشتر از قبل حرکت دهید.

خوراکی‌های مقوی برای جوش خوردن استخوان پا

یکی از عواملی که به طور مستقیم در روند جوش خوردن استخوان پا تاثیر می‌گذارد، رژیم غذایی شما است. رعایت رژیم غذایی پس از شکستگی استخوان بسیار مهم است و روند درمان را سرعت می‌بخشد. از جمله مواد غذایی که در دوره ترمیم استخوان پا می‌توانید مصرف کنید عبارت است از:

میوه و سبزیجات را بیشتر از قبل استفاده کنید.

میوه‌ها می‌توانند به روند ترمیم استخوان پا کمک کنند. خصوصاً میوه‌هایی که کلسیم، پتاسیم و ویتامین c دارند بیشتر موثر هستند. میوه‌هایی چون انجیر، سنجد، موز، آلبالو، انار و نارنگی از این دست میوه‌ها هستند. گیلاس، کیوی، پرتقال، لیمو، توت فرنگی و آناناس نیز یگر میوه‌های مقوی برای ترمیم استخوان دارای شکستگی پا هستند.

در کنار این میوه‌ها مصرف سبزیجاتی مانند کاهو، گوجه فرنگی، اسفناج، کلم، هویج و غیره را فراموش نکنید. مجدداً توصیه می‌کنیم بعد از شکستگی استخوان پا میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

از مغزیجات مقوی استفاده کنید.

از مواد معدنی مفید برای رشد و بازسازی استخوان‌ها، کلسیم و ویتامین دی است. انواع مغزیجات مقوی مانند خشکبار و آجیل منبع غنی کلسیم و دیگر مواد معدنی هستند که به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کنند.

انواع مغزیجات مانند پسته، بادام، گردو، تخمه، کشمش، خرما، فندق و میوه‌های خشک در ترمیم استخوان‌های دارای شکستگی موثر است.

برای جوش خوردن استخوان پا غذاهای غنی از پروتئین استفاده کنید.

از دیگر ماده ضروری در بدن که پس از اینکه دچار شکستگی پا شدید باید آن را بیشتر مصرف کنید، پروتئین است. پروتئین در انواع غذاهایی چون گوشت قرمز، تخم مرغ، ماهی، حبوبات و غیره وجود دارد.

حبوبات بخورید.

حبوباتی مانند نخود، لوبیا، عدس و غیر ه غنی از املاح معدنی و پتاسیم هستند. در نتیجه می‌توانند به روند جوش خوردن استخوان پا کمک کنند.

لبنیات بیشتری برای جوش خوردن استخوان پا مصرف کنید.

در رابطه با استخوان‌ها می‌توان گفت که نقش کلیدی کلسیم در مقایسه با سایر مواد معدنی بیشتر است. لبنیات از جمله شیر، ماست و پنیر بیش از هر چیزی کلسیم دارند. البته از لبنیات کم چرب به جای لبنیات پرچرب استفاده کنید. تا کارایی بیشتری برای ترمیم استخوان انجام دهد.

ویتامین B12 را فراموش نکنید.

از ویتامین‌های ضروری برای سلامت و تقویت استخوان‌ها ویتامین B12 است. که در انواع غلات، شیر، برنج و غذاهای دریایی می‌توانید این ویتامین را بیابید. در نتیجه این غذاها را نیز در رژیم خود بگنجانید تا روند ترمیم استخوان‌های شما بهبود یابد.

غذاهای مضر بر روند جوش خوردن استخوان پا

برخی از مواد غذایی و خوراکی‌ها روند جوش خوردن استخوان پا را با تاخیر مواجه می‌کنند. به شما توصیه می‌کنیم در دوره بازسازی شکستگی استخوان پا از مصرف مواد غذایی زیر بپرهیزید.

  • نوشیدنی‌های الکلی: انواع نوشیدنی‌های الکلی می‌توانند سرعت بازسازی استخوان‌های پا را کاهش دهند. همچنین با مصرف این نوشیدنی‌ها ممکن است هوشیاری شما کاهش یابد و زمین بخورید. در نتیجه امکان آسیب مجدد برای پا وجود دارد.
  • دخانیات: مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار و قلیان خونرسانی به استخوان را کاهش می‌دهد و در نتیجه منجر به تاخیر در ترمیم استخوان می‌شود.
  • کافئین: از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند انواع چای و قهوه در دوران بازسازی استخوان‌های خود اجتناب کنید. این مواد ادرارآور هستند و منجر به دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شوند.

ادامه

  • غذاهای چرب: غذاهای چرب و مضر را در رژیم غذایی خود قرار ندهید. زیرا برای استخوان پا ضرر دارند.
  • نمک: از مصرف نمک اضافه در غذاهای خود بپرهیزید تا جوش خوردن استخوان پا را به تاخیر نیندازد. نمک و غذای شور نقش مهمی در پوکی استخوان و در نتیجه کاهش سرعت پاکسازی استخوان پا دارد. انواع شوری مانند کنسرو و خیارشور نیز برای این کار مضر است.
  • شیرینی‌جات: قند و شکر با تغییر در تعادل فسفر و کلسیم بدن به سلامت استخوان‌ها و ترمیم آنها آسیب می‌زنند.
  • گوشت قرمز: به دلیل اینکه میزان فسفر گوشت قرمز بالا است با مصرف بیش از حد آن منجر به برداشت کلسیم استخوان‌ها می‌شود. در نتیجه بازسازی استخوان پا به تاخیر می‌افتد.

مراقبت‌های ضروری بعد از جوش خوردن استخوان پا

برای اینکه روند ترمیم استخوان پای شما تسریع یابد، باید به مراقبت‌های پس از شکستگی پا اهمیت زیادی دهید. از جمله این مراقبت‌ها موارد زیر است.

  • از استعمال دخانیات بپرهیزید و اگر سیگار می‌کشید آن را ترک کنید.
  • از کافئین کمتری در طول روز استفاده کنید و تا جایی که می‌توانید آن را کاهش دهید.
  • لبنیات و غذاهای سرشار از ویتامین دی را فراموش نکنید.
  • استراحت کنید تا فشاری به پاهایتان وارد نشود.
  • برای انجام فعالیت‌های روزانه جانب احتیاط را رعایت کنید و از عصا به عنوان کمکی استفاده کنید.
  • رژیم غذایی سالم بگیرید و میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.
  • از مصرف غذاهای شور، شیرین، پرچرب و مضر بپرهیزید.
  • پس از جوش خوردن استخوان پا به طور منظم در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنید.
  • به طور منظم به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا روند بهبودی استخوان پای شما را چک کند.
  • در هنگام خواب حواستان به پاهایتان باشد و به پاهایتان فشار وارد نکنید.

انواع شکستگی استخوان پا

از شایع‌ترین شکستگی‌هایی که در بروز می‌کند موارد زیر است.

  • عرضی: استخوان از قسمت عرض می‌شکند.
  • استرسی: مو گرفتگی یا شکستگی نازک در پا رخ می‌دهد.
  • مایل: شکستگی به صورت مایل است.
  • ترکه‌ای: فقط یک سمت از استخوان می‌شکند.
  • خرد شدگی: استخوان چندین تکه می‌شود.

باید بدانید که بیشترین محل شکستگی در پا، شکستگی مچ پا، شکستگی مفصل قوزک، شکستگی استخوان درشت نی پا و غیره است.

علت بد جوش خوردن استخوان پا

زمانی که استخوان پا بد جوش می‌خورد احساس ناخوشایندی در فرد به وجود می‌آید. علت اصلی این اتفاق موارد زیر است.

التهاب مفصل

یکی از اصلی‌ترین دلایل اینکه استخوان پا دیر جوش می‌خورد یا اصلاً بد جوش می‌خورد آرتریت یا التهاب مفاصل است. آرتریت عفونی، توصیفی و روماتیسمی از جمله التهابات مفاصل هستند که منجر به درد و تورم و سفتی در ناحیه مفاصل می‌شوند.

آسیب فیزیکی

آسیب فیزیکی مانند ضربه، سانحه و آسیب مستقیم به استخوان‌ها می‌توانند روند بازسازی استخوان پا را با مشکل مواجه کنند.

عفونت

عفونت استخوان می‌تواند روند بازسازی استخوان را با مشکل مواجه کند. تروما، جراحی و سیستم ایمنی بدن می‌تواند عفونت استخوان را به وجود آورد.

بد جوش خوردن استخوان پا بر اثر انواع بیماری

برخی از بیماری‌ها مانند دیابت و بیماری‌های قلبی بر روند بازسازی استخوان‌ها تاثیر می‌گذارد.

علائم شکستگی استخوان

اگر دچار مشکلی شدید که به ناحیه استخوانتان آسیب وارد گشت و در این ناحیه احساس درد می‌کنید، باید فوراً به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. پزشک در ابتدا با کمک عکس‌برداری‌ها محل دقیق شکستگی استخوان پا را بررسی می‌کند. سپس با انجام تست‌هایی چون کم خونی، عفونت و دیابت روند درمان را آغاز می‌کند.

اگر علائم زیر را در پاهای خود پس از بروز ضربه مشاهده کردید، می‌تواند نشانه شکستگی استخوان باشد.

  • کبودی
  • خشکی
  • ورم
  • دمای بالا
  • ضعف
  • کاهش دامنه حرکتی پا

آیا جوش خوردن استخوان پا با طب سنتی ممکن است؟

شکستگی استخوان پا نیاز به مراجعه به پزشک ارتوپد دارد و به وضعیت خاصی نیاز دارد. برخی از افراد معتقدند که با استفاده از طب سنتی می‌توان هر دردی را درمان نمود. اما باید بدانید که درمان شکستگی استخوان پا حساسیت بالایی دارد و حتماً باید از طریق متخصص ارتوپد درمان را پیگیری کنید.

زمانی که به متخصص مراجعه می‌کنید در ابتدا از پاهای شما عکس می‌گیرد و سپس با استفاده از میزان پیشرفت شکستگی استخوان، فرایند درمان را آغاز می‌کند. اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم باید بدانید که روش‌های موجود در طب سنتی می‌تواند به ترمیم و بازسازی استخوان پا سرعت ببخشد، اما به تنهایی نمی‌تواند موثر باشد.

نتیجه‌گیری

جوش خوردن استخوان پا بعد از شکستگی بسیار مهم است و برای این کار شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید. در قدم اول شما باید به پزشک متخصص پا و فوق تخصص جراحی پا مراجعه کنید. پزشک از پاهای شما عکس می‌گیرد و با توجه به میزان شکستگی درمان با گچ، آتل یا پلاتین را تجویز می‌کند. شما نیز به عنوان فرد بیمار باید اقدامات مناسب پس از شکستگی پا را انجام دهید. همچنین با مصرف برخی از غذاها می‌توانید روند بازسازی پا را تسریع ببخشید.

 

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 21 آذر 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.