درمان سرطان مجاری صفراوی در استان تهران
خواص عسل و سیاه دانه ناشتا که باید بدانید!
چکیده : خواص عسل و سیاه دانه ناشتا بر هیچ کس پوشیده نیست، ترکیب سیاه دانه و عسل که در طب سنتی از آن به عنوان …
بهترین روش برای افزایش ویو لایو چیست؟
در دنیای پرهیاهوی شبکههای اجتماعی، لایو اینستاگرام به یکی از محبوبترین ابزارها برای ارتباط مستقیم با مخاطبان تبدیل شده است. اما چطور میتوان تعداد بینندگان …
دانلود آهنگ منه اشح یازیب اشیین قیزی از النور واله
دانلود آهنگ منه اشح یازیب اشیین قیزی از النور واله دانلود آهنگ جدید النور واله منه اشح یازیب اشیین قیزی Elnur Valeh – Mana Eshshak …
سرطان مجاری صفراوی چیست؟
یکی از بیماری های خطرناک و البته نادر سرطان مجرای صفراوی است، مهم است بدانید که مجرای صفراوی لوله های کوچکی هستند که کبد را به روده کوچک متصل می کنند، صفرا نیز مایعی است که از طریق این لوله ها از کبد و کیسه صفرا به روده کوچک وارد میشود.
عموماً مایع صفرا برای هضم چربی های غذا الزامی است اما زمانی که این عضو کوچک اما مهم با سرطان مواجه میشود این لوله ها به حد زیادی باریک تر شده و این بیماری نادر اتفاق می افتد.
سرطان مجاری صفراوی در افراد بالای ۵۰ سال بیشتر دیده میشود اما گاهی ممکن است این اختلال برای افراد جوان تر نیز رخ دهد.
به خاطر داشته باشید که اگر سرطان مجاری صفراوی خیلی زود تشخیص داده شود قابلیت درمان دارد ولی در صورت پیشروی بیماری ممکن است شرایط برای درمان از دست برود.
در علم پزشکی به سرطان مجاری صفراوی کلانژیو کارسینوما نیز گفته میشود اما این بیماری بر اساس محل شروع به سه دسته تقسیم میشود که در ادامه مطلب این نکات را برایتان بازگو خواهیم کرد.
نوع اول سرطان مجاری صفراوی خارج کبدی شناخته میشود به گونه ای که سرطان در قسمتی از مجاری صفراوی اتفاق می افتد که نزدیک به روده کوچک است به همین دلیل است که به آن خارج کبدی گفته میشود.
کلانژیو کارسینومای هیلار نوع دیگری از سرطان مجاری صفراوی است که دقیقاً از خارج کبد آغاز میشود، در این مورد از بیماری سلول های سرطانی دقیقاً از خارج کبد شروع به تکثیر می کنند و در قسمتی که مجاری راست و چپ به یکدیگر متصل میشوند به همین دلیل است که به این نوع سرطان هم خارج کبدی می گویند.
اما نوع دیگر سرطان صفراوی را درون کبدی نامگذاری می کنند به گونه ای که این اختلال از درون کبد آغاز شده و بخش های وسیعی را درگیر می کند در این نوع اختلال عموماً تعدادی سلول سرطانی درون کبد و در شاخه های مجاری صفراوی کوچک تر پدیدار میشود به همین دلیل است که این اختلال عموماً با سرطان کبد اشتباه گرفته میشود.
اما از آنجایی که این سلول ها در قسمتی از کبد تکثیر میشوند پزشکان این نوع سرطان را به کبد نسبت داده و معتقدند که حدوداً ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان های مجاری صفراوی درون کبدی هستند.
مهمترین علائم سرطان مجاری صفراوی
هرگونه حالات غیر طبیعی در بدن نشان دهنده یک اختلال و بیماری است اگر سریع تر برای بررسی آنها به پزشک مراجعه کنید می توانید از خطر بیماری های پیشروند محفوظ مانده و با درمان های موثر از سلامت خود مراقبت نمایید.
از مهمترین علائم سرطان مجاری صفراوی باید به زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشم اشاره کرد که اصطلاحا به آن یرقان می گویند، به مرور زمان خارش های شدید پوستی اتفاق افتاده و احتمال بروز دردهای شدید در سمت راست شکم و زیر دنده ها وجود دارد.
بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان مجاری صفراوی به مرور زمان خستگی بسیار زیادی را تجربه کرده بدون آنکه فعالیت بدنی داشته باشند، همچنین احتمال کاهش وزن بدون تلاش نیز وجود دارد و البته این کاهش وزن در حد محسوس رخ می دهد.
در پی ابتلا به سرطان مجاری صفراوی احتمالاً افراد با مدفوع سفید رنگ مواجه میشوند و به مرور زمان تب و عرق شبانه اتفاق افتاده و تیره تر شدن ادرار را متوجه میشوند، همچنین ممکن است به مرور زمان افراد از ناراحتی های معده شاکی شده و همواره حالت تهوع و استفراغ با آنها همراه است.
همه این حالات نهایتاً به کاهش یا از دست رفتن اشتها منجر شده و در پی این اختلالات بدن دائماً ضعیف تر و ناتوان تر میشود.
مهمترین علل سرطان مجاری صفراوی را بشناسید
زمانی که صحبت از علت پدیدار شدن بیماری هایی همچون سرطان صفراوی میشود متخصصان به دنبال نتایج تحقیقاتی هستند که در این زمینه انجام شده است، تاکنون هیچ دلیل قطعی پیدا نشده که به طور مستقیم سبب بروز سرطان مجاری صفراوی شود اما متخصصان معتقدند که اگر افراد با بیماری های التهابی مواجه باشند و این عارضه برای مدت طولانی درمان نشود احتمال پدیدار شدن سرطان مجاری صفراوی وجود دارد.
پزشکان بر این باورند که اغلب بیماران مبتلا به سرطان مجاری صفراوی برای دوره طولانی با التهاب روده بزرگ مواجه بوده اند.
یکی دیگر از دلایل ایجاد سرطان مجاری صفراوی بیماری مادرزادی به نام کیست های کلدوکال است، این بیماری باعث ایجاد کیسه های پر از صفرا در ابتدای مجاری صفراوی میشود و اگر این اختلال درمان نشود نهایتاً به سرطان تبدیل خواهد شد.
یکی دیگر از علل ابتلا به سرطان مجاری صفراوی عفونت فلوک کبد است، معمولاً در کشورهای آسیایی به دنبال مصرف ماهی های خام یا نیمه پخته افراد با این اختلال مواجه میشوند، در پی مصرف ماهی با این نوع پخت احتمال بروز کرم های انگلی کوچک با نام فلوک کبد در روده وجود دارد، این کرم ها وارد مجاری صفراوی میشوند و باعث سرطان خواهند شد.
البته در چنین مواردی نباید رفلاکس، سیروز کبدی و هپاتیت را نادیده گرفت، گاهی اوقات اگر شیره گوارشی از پانکراس به مجاری صفراوی برگردد احتمال آسیب دیدگی شدید مجاری وجود دارد همچنین بیماری های مزمن کبدی نیز می توانند در این اختلال اثرگذار باشند و احتمال بروز سرطان مجاری صفراوی را تا حد زیادی افزایش می دهند.
چگونگی تشخیص سرطان مجاری صفراوی
اگر افراد با وجود علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند و متخصصان به سرطان مجاری صفراوی مشکوک شوند با راهکارهای مختلف سعی دارند علت آسیب را بررسی کرده تا به طور دقیق تعیین کنند که آیا شخص با سرطان مجاری صفراوی مواجه است یا خیر.
اولین قدم برای بررسی این اختلالات آزمایش عملکرد کبد است، متخصصان با انجام آزمایش خون می توانند مقدار آنزیم های کبدی در خون را بررسی کرده و متوجه خواهند شد که چنین اختلالی در صفرا رخ داده است یا خیر.
همچنین با انجام تست تومور مارکر پزشکان می توانند نوعی پروتئین را که توسط سلول های سرطانی مجاری صفراوی بیش از حد تولید میشوند را اندازه گیری کنند البته افزایش این پروتئین در خون می تواند نشانه بیماری های دیگری از جمله التهاب یا انسداد مجاری هم باشد، اما متخصصان به این واسطه می توانند شدت آسیب را مشخص کرده و تشخیص درستی در مورد سرطان مجاری صفراوی خواهند داشت.
کلاژیوسکوپی روشی دیگر برای تشخیص سرطان مجاری صفراوی است، در این روش متخصصان لوله ای کوچک و منعطف را از طریق گلو به دستگاه گوارشی وارد کرده که در انتهای آن دوربین و نور کافی وجود دارد به این واسطه پزشک می تواند از مجاری صفراوی تصاویری کاملاً واضح مشاهده کند.
و اما تصویربرداری روشی دیگر برای تشخیص سرطان مجاری صفراوی است، پزشکان بر اساس نوع بیماری و علائم افراد سعی دارند تا از سونوگرافی، سیتی اسکن یا ام آر آی استفاده کنند اما در صورت مشکوک بودن پزشک به سرطان مجاری صفراوی متخصصان برای داشتن تشخیص دقیق و بدون خطا عمل بیوپسی را انجام داده تا تشخیص درست داشته باشند.
در این روش پزشکان حین کلانژیوسکوپی با نمونه برداری از سلول های مشکوک سعی دارند تا آزمایشات دقیق تری را بر روی نمونه انجام داده و به این واسطه می توانند علت تمامی عوارض پیش آمده را به طور قطعی مشخص کنند.
درمان سرطان مجرای صفراوی
پس از ابتلا به سرطان مجاری صفراوی متخصصان با توجه به وضعیت بیماران روش های درمانی مختلفی را در پیش می گیرند و تلاش خود را به کار گرفته تا این عارضه را کنترل و برطرف نمایند.
اگر نیاز باشد که برای برطرف کردن توده های سرطانی پزشک جراحی را انجام دهند چندین روش پیش پای پزشک قرار می گیرد، جراحی بای پس، برداشتن مجاری صفراوی و حتی پیوند کبد همگی روش های درمانی مختلفی هستند که برای بیماران با شرایط متفاوت استفاده میشود.
روش دیگر برای درمان سرطان مجاری صفراوی شیمی درمانی است، البته گاهاً پزشک درمان فتودینامیک را روشی موثر دانسته و با تزریق انواع دارو به سیاهرگ می توانند از انتشار و رشد سلول های سرطانی جلوگیری کنند، در زمان بروز این عارضه در صورت نیاز پزشکان پرتو درمانی را انجام داده که تاثیر مثبتی بر بهبود کامل این بیماری دارد.