نکات مهم مالیاتی که صاحب کسب و کارها باید بدانند
اگر افسردگی را درمان نکنید، این مشکلات سلامتی را تجربه می کنید
اگر افسردگی را درمان نکنید، این مشکلات سلامتی را تجربه می کنید افسردگی یک اختلال خلقی شایع است که بر احساسات، افکار و رفتار فرد …
با بازاریابی انلاین کسب و کار خود را رشد دهید
با بازاریابی انلاین کسب و کار خود را رشد دهید بازاریابی آنلاین امروزه نقش بسیار مهمی در پیشرفت کسب و کارها دارد. در حال حاضر …
کروماکی لند را بهتر بشناسید
با پیشرفت تکنولوژی استفاده از شبکههای مجازی در زندگی مردم دنیا محبوبیت بیشتری یافته و این موضوع باعث شده است تا افراد بیشتر به دنبال …
در ابتدا باید بدانیم که مالیات چیست
تعاریف مختلفی در رابطه با مالیات بیان شده است اعم از مالیات بر کسب و کارهای انفرادی و گروهی. اما تعریفی که سازمان همکاری و توسعه اقتصاد درباره مالیات ارائه کرده این است که مالیات یک پرداختی الزامی و بدون بازگشت است. مالیات می تواند هم به اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی تعلق بگیرد. بهتر است با کلمه مالیه برای بهتر شناختن کلمه مالیات در ابتدا آشنا شویم. مالیه عبارت است از عملیات ثبت و نگهداری رخدادهای مالی و معاملاتی همانند نقل و انتقالات وجوه و چک های صادره و وارده.
در ابتدا حکومت ها و سازمان ها حکومتی، مطابق حق و اختیارات و وظایفی که برای خود قائل بودند مستندات مربوط به میزان و نوع اموال و دارایی و کسب و کار مردم را در جهت دریافت خراج ، جمع آوری و بایگانی می کردند.
از این مدارک و داده ها علاوه بر محاسبه و دریافت مالیات ، جهت اعطا یا سلب امتیازات تجاری و حرفه ای نیز استفاده می شد همانند اعطای امتیاز واردات یا صادرات یا امتیاز صرافی و …
میزان مالیات بسته به نیاز مالی و شرایط حکومت ها و بسته به خوب یا بد بودن حکمرانی آنها متفاوت بود. حکمرانی های خوب که به دوام خود و پاسداشت عدالت و رعایت حقوق مردم اهمیت بیشتری می دادند در میزان و چگونگی دریافت مالیات نیز ثبات داشتند.
ماده ۱ قانون مالیات های مستقیم بیان می کند که تمامی افراد و اشخاص حتما باید مبلغی را تحت عنوان مالیات به دولت پرداخت نمایند اما میزان آن بسته به نوع کسب و کار و ماهیت و چگونگی آن دارد.
میزان مالیات اشخاص حقیقی (مالیات مشاغل)
میزان درآمد سالیانه تا ۵۰۰ میلیون ریال مشمول ۱۵ درصد مالیات می شود. از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال مشمول ۲۰ درصد مالیات و نسبت به مازاد یک میلیارد ریال مشمول ۲۵ درصد مالیات. مالیات مشاوره و آموزش و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی و مالیات حق حضور در جلسات هیات مدیره به صورت قطعی برابر با ۱۰ درصد از وجوه پرداختی بابت این موارد خواهد بود. شرکت ها باید ۲۵% از سود خالصشان را به دولت تحت عنوان مالیات پرداخت کنند.
طریقه محاسبه مالیات اشخاص حقوقی
برای محاسبه ۲۵% که به عنوان سود خالص قرار است به دولت پرداخت شود ابتدا باید درآمد را در نظر بگیریم و هزینه ها و استهلاکات و زیان و … را از مبلغ درآمد کسر کنیم. در اینجا سود خالص مشخص می شود و بعد مبلغ درآمد خالص را ضرب در ۲۵% می کنیم و در انتها مالیات معلوم می شود.
ممکن است یک شخص، شامل تخفیف یا بعضی معافیت های مالیاتی شود و یا مالیاتش تقسیط گردد و ….
نکته مهم در این باره آن است که اگر شخصی اظهارنامه مالیاتی نداده باشد و دفاتر قانونی پلمپ نکرده باشد نمی تواند از معافیت ها و مزایای مالیاتی استفاده کند.
شرکت ها و بازرگانان مکلف به داشتن دفاتر قانونی و سیستم حسابداری متظم هستند و ثبت و نگهداری دقیق درآمد و سود و زیان های خود به صورت روزانه (دفتر روزنامه) هفتگی(دفتر کل) سالانه (دفتر دارایی) از جمله تکالیف مالیاتی شرکتها و بازرگانان می باشد.
تسلیم اظهارنامه مالیاتی موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده و ارایه فهرست معاملات فصلی و در راستای آن مالیات فصلی برابر مقررات ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم و مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده از دیگر مسئولیت ها و تکالیف مالیاتی شرکتها و بازرگانان می باشد.
طرح یک سوال درباره معافیت مالیاتی
آیا می شود با استفاده از ترفند انحلال شرکت و تأسیس شرکت جدید از بعضی معافیت های مالیاتی برای بیش از مدت قانونی استفاده کرد؟
اگر پروانه بهره برداری یک شرکت تولیدی و معدنی ، باطل و پروانه جدید صادر شود یا یک موردی به فعالیت های پروانه قبلی اضافه بشه (مثل اینکه بدون راه اندازی خط تولیدی جدید صرفا یک محصول جدید به پروانه بهرهبرداری اضافه بشه) نمیشه به دلیل صدور پروانه جدید، دوباره از معافیت های مالیاتی آغاز بکار (موضوع ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم) استفاده کرد.
معافیت مالیاتی چندسال است که مخصوص دوره آغاز به کار بعضی فعالان اقتصادی است را با این ترفند نمیشه ادامه داد.
مالیات و کرونا
در ماه های گذشته که جهان درگیر مبارزه با ویروس کرونا بوده شاید برای بیشتر افراد این پرسش پیش آید که تکلیف مالیات و پرداخت مالیات چیست و چگونه باید پرداخت شود؟
خوب است بدانید که امروزه دیگر هدف دولتها از مقررات مالیاتی فقط دریافت مالیات نیست بلکه دولت ها از طریق مقررات مالیاتی ، کسب و کارها و شرایط اقتصادی کشور را مدیریت می کنند.
دولت ها به شکل های مختلف برای پایدار نگه داشتن کسب و کارها، برای حفظ رونق تولید، برای مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی، برای ارتقای سلامت نظام اداری، برای جلوگیری از بیکاری، برای توسعه هدفمند یک منطقه، برای راه اندازی یا تقویت یک صنعت و….از طریق وضع مقررات مالیاتی و اعطای مشوق ها معافیتها یا برقرار کردن جرایم یا مالیات های سنگین اقدام به سیاست گذاری و جهتدهی به وضعیت اقتصادی می کنند.
در کشور ما نیز دولت به دنبال فراگیری کرونا در جهت کمک به پایداری کسب و کارها اقدام به تمدید مهلت های پرداخت مالیات، تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی، قبول بعضی از هزینه ها به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی، بی نیاز بودن تمدید پروانه کسب به استعلام مالیاتی به طور موقت، بی نیاز بودن اعطای وام های خرد به استعلام مالیاتی به طور موقت و…نموده است. شاید این میزان حمایتها کم به نظر برسد اما به هر صورت از طرف سازمان امور مالیاتی حمایت های مذکور تعیین و ابلاغ شده است.
البته حمایت های مالیاتی و مالی دولت از کسب و کارها بدلیل بروز کرونا محدود به شرایط و میزان کنونی نیست و ممکن است بدلیل ادامه رکود اقتصادی ناشی از کرونا افزایش یابد.
صدور پروانه کسب بدون استعلام مالیاتی
صدور یا تجدید پروانه کسب و کار اشخاص حقیقی که برابر ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم نیازمند تاییدیه اداره امور مالیاتی است به منظور جلوگیری از گسترش بیماری کرونا تا پایان شهریورماه سال ۱۳۹۹ نیاز به اخذ گواهی از اداره امور مالیاتی مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی نخواهد داشت.
با «آنی مشاور» مشاورهای با کیفیت و راهگشا را برای کسب و کار خود تجربه خواهید کرد.کارشناسان و مشاوران متخصص «آنی مشاور» در رابطه با مالیات بر کسب و کار های صنفی و شرکتی راهنمای شما در حفظ حقوق مالیاتی اتان، خواهند بود.