کرونا کم بود ، پشه خطرناک آئدس هم در ایران دیده شد
حروف الفبا ، الفبای فارسی و انگلیسی و عربی به ترتیب+ جدول و آموزش با نقاشی
حروف الفبا حروف الفبا فارسی به ترتیب ، آموزش حروف الفبا با نقاشی ، حروف الفبای انگلیسی و عربی در سایت پارسی زی.با ما همراه …
5 راهکار جالب و ساده برای بخار نگرفتن عینک
بخار نگرفتن عینک در این مطلب از سایت پارسی زی به ۵ راهکار جالب و ساده برای بخار نگرفتن عینک می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه …
هر مثقال چند گرم ، هر مثقال چند گرم طلا و زعفران است
هر مثقال چند گرم هر مثقال چند گرم ، هر مثقال چند گرم طلا و زعفران است همگی در سایت پارسی زی.امیدواریم این مطلب که …
پشه آئدس
در این مطلب از سایت پارسی زی به کرونا کم بود ، پشه خطرناک آئدس هم در ایران دیده شد می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از دیده شدن پشه خطرناک آئدس در بندرعباس خبر داد و گفت: این پشه توسط همکاران حشرهشناس ما صید شده است و حضور این پشه تایید میشود.
او افزود: مردم باید خیلی مراقب باشند. باید تا یک کیلومتری مکانی که پشههای بالغ دیده میشوند ضدعفونی گردد.
وی در ادامه گفت: بشقابهای زیر گلدان و نقاطی که آب کولر جمع میشود محل رشد و نمو این پشه خطرناک است که میتواند منجر به تب «دِنگی» یا تب «استخوان
شکن» شود. فرد در صورت گزیدگی، بعد از گذشت چند روز از علائم، احساس بهبودی موقت کرده و سپس به طور ناگهانی دچار کما و مرگ خواهد شد.
راه های پیشگیری از پشه آئدس
آئدس در ساعات فعالیت انسان خونخواری میکند و به همین دلیل استفاده شبانه از پشه بند کمکی در پیشگیری از گزش آن نمیکند.
در صورت استقرار و بقای آئدس در هرمزگان، مهار آن نیازمند صرف هزینه بالاست و به همین دلیل اقدامات پیشگیرانه و بیماریابی فعال از مهمترین برنامه های دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای مقابله با آن است.
به گفته کارشناسان بهداشتی ، با توجه به اینکه یکی از محل های زندگی این پشه در میان لاستیک و لنج های فرسوده است ،شهرداری ها و دهیاری ها باید با همکاری شبکه های بهداشت و درمان تمهیدات لازم جهت جمعآوری قایق ها و لاستیک های فرسوده را فراهم کنند.
جابه جایی و از بین بردن لاشه لنجهای فرسوده به علت اینکه مکانی مناسب برای رشد پشه و تخمگذاری است، جمعآوری سریع و روزانه زبالهها و لاستیکهای فرسوده در محوطه های بندری و گمرکی، از بین بردن نخالههای ساختمانی، نیزارها و آبهای راکد در حاشیه خورها و سواحل از اقدامهای ضروری جهت پیشگیری از انتقال و شیوع بیماری در منطقه است.
این پشه ناقل بیماری های خطرناک و کشنده ای همچون تب دنگی(دانگ) است که واکسن و درمان قطعی تاکنون برای آن کشف نشده است.
آئدس که به ببر آسیایی نیز مشهور است ، بیشتر در مناطق استوایی جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی وجود دارد و به تازگی شیوع بالای آن در برخی از کشورها گزارش شده که با توجه به انتقال آن از طریق جابجایی کالا در سفرهای تجاری و همچنین سفرهای تفریحی، خطر جدی برای سلامت جامعه است.
ببر آسیایی یا همان پشه آئدس دارای ۲ بال فعال و یک جفت بال تحلیل رفته به نام هالتر، خرطوم بلند با قطعات دهانی گزنده، مکنده در جلو سر، وجود فلسهای کوتاه و متراکم روی سینه، پا و رگ بالها، رگبندی مشخص بال و بندبند بودن روی شکم، پوشیده بودن سینه از فلسهای قهوهای تیره یا متمایل به سفید است .
راه تولید مثل این پشه، تخمگذاری در آبهای راکد است و قادر خواهد بود در کوچکترین آبهای سطحی مانند آب گلدان، پشت کولرها و چالهها ، تخم ریزی کند.
تب دنگی که از آن به عنوان ‘تب استخوان شکن’ نیز یاد می شود، یکی از بیماریی هایی است که از طریق آئدس منتقل می شود.
درد شدید حاصل از این بیماری به گونه ای است که فرد تصور می کند، استخوان هایش در حال شکستن هستند و از همین رو نیز به تب استخوان شکن معروف شده است.
هرمزگان از جمله استان هایی است که مراودات بسیاری با کشورهای همسایه دارد و شاهد ورود و خروج بالای اتباع بیگانه چه به صورت مجاز و یا غیرمجاز در این استان هستیم که این مساله هرمزگان را در معرض خطر بالای ورود این پشه و احتمال استقرار آن قرار داده است زیرا که ببر آسیایی برای ورود و خروج از مرزها نیازی به مجوز ندارد.
ورود لاستیکهای مستعمل، نیهای بامبوی وارداتی، کالاها و اجناس وارد شده از کشورهای آلوده از طریق کشتی و هواپیما، از جمله راههای انتقال و ورود این پشه به کشور است.
ببر آسیایی در هر مرحله خون خواری، چندین نفر را میگزد و این تغذیه مکرر، موجب بیماریهای خونریزی دهنده تب دنگی، چیکونگونیا و ویروس زیکا می شود.
جاهای مناسب رشد و تخم گذاری پشه آئدس
ظروفی که آب در آنها جمع میشود مکان مناسبی برای رشد و تخم گذاری پشه است. ظرف آب پرندگان زیر گلدانی، لاستیکهای بلا استفادهای که در سطح شهر رها شدهاند و هر ظروفی که حتی به اندازه یک قاشق چای خوری آب در آن جمع شود میتواند مکان مناسبی برای رشد پشه باشد.
اقدامات خود مراقبتی که باید در مقابل بیماری تب دانگ انجام و توجه شود به این صورت است؛
_ ظروف زیر گلدان برداشته شود
_آبهای زیر کولر به صورت روزانه و مرتب خالی شود
_در به منابع ذخیره آب شور در منزل همیشه بسته باشد
_لاستیکهای فرسوده و مستعمل در محیط خانه وجود نداشته باشد
_ قوطیهای کنسرو جمع آوری و معدوم شود
_ نصب توری بر روی درب و پنجرهها و هواکش ساختمان
_ نظافت و پاکیزه نگه داشتن خانه و پیرامون آن
_خشک کردن سطوح مرگ و آبهای راکد
_ استفاده از اسپری و مواد دافع حشرات مانند پماد و کرم در مناطقی که پشه وجود دارد
_ پوشیدن لباسهای ترجیحاً رنگ روشن و آستین دار که اکثریت بدن را بپوشاند
_ استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند خوابیدن زیر پشه بند
در صورت بروز هرگونه علائمی در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محله زندگی خود مراجعه کنید.
علائم گزیده شدن حشره آئدس
از اتفاقاتی که بعد از گزش این حشره در بدن انسان رخ میدهد خونریزی داخلی و ترشح مایعات به بیرون از عروق خونی و کاهش شدید پلاکت خون و خونریزی مغزی می توان اشاره کرد
دکتر فاطمه نوروزیان به خبرگزاری تسنیم گفته است متاسفانه پشه در چند روز گذشته در بندرعباس رویت شده است توسط حشره شناسان ما رویت گردیده است.
واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس دنگی وجود ندارد. نکتههای کوچکی به پیشگیری از ابتلا به ویروس دنگی وجود دارد. مردم باید در برابر پشهها از خود محافظت کرده و دفعات گزیدگی با نیش آنها را محدود کنند. هم چنین به پیشنهاد دانشمندان میتوان زیستگاه پشهها را کوچکتر کرد و در نتیجه تعداد پشههای موجود را کاهش داد. اگر کسی دچار تب دنگی شد و در صورتی که بیماری خفیف باشد، برای بهبودی باید مقدار زیادی مایعات بنوشد. اگر کسی به گونه حادتری از بیماری مبتلا شد نیازمند مایعات وریدی (مایعاتی که از طریق سرنگ یا سرم به رگها تزریق میشوند) و انتقال خون (تزریق خون از فرد دیگری به بیمار) خواهد بود.