قطعات الکترونیک و کاربرد آنها - پارسی زی
جلوگیری از ریزش سنگ نما با پیچ و رولپلاک اوج یاران

جلوگیری از ریزش سنگ نما با پیچ و رولپلاک اوج یاران

جلوگیری از ریزش سنگ نما با پیچ و رولپلاک اوج یاران پیچ و رولپلاک سنگ نما پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان برای جلوگیری از …

ترفندهایی برای خرید بهتر و ارزان از کیهان

ترفندهایی برای خرید بهتر و ارزان از کیهان

این روزها که از یک طرف کرونا و از طرف دیگر قیمت کالاها در حال اوج گرفتن است، همه ما علاقه داریم بتوانیم اجناس مورد …

قیمت محصولات محبوب پژو در ایران

قیمت محصولات محبوب پژو در ایران

قیمت محصولات محبوب پژو در ایران پژو شرکت خودروسازی فرانسوی است، که در سال ۱۸۱۰ توسط خانواده‌ی پژو جهت ساخت آسیاب‌های قهوه، در شهر فرانش-کنته، …

قطعات الکترونیک و کاربرد آنها

قطعات الکترونیکی دارای کاربردهای بسیار متعددی هستند و در صنایع مختلفی نظیر پزشکی، نظامی، هوافضا، الکترونیکی، صنایع کشاورزی، نیروگاهها، مخابرات، ماشین آلات و… مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که بخواهیم به دسته بندی قطعات الکترونیک اشاره کنیم باید اینگونه گفت که به دو گروه اصلی اکتیو( Active) و پسیو ( Passive) تقسیم بندی می شوند.

قطعات الکترونیکی اکتیو شامل گروهی هستند که به عنوان تقویت کننده سیگنال یا منبع انرژی در مدار می باشند. قطعات الکترونیک پسیو به قطعاتی گفته میشود که در مدار نمیتوانند تزریق انرژی یا تامین آن را انجام بدهند و توانایی تقویت سیگنال را نیز قادر ندارند. این قطعات معمولاً دو قطعه ورودی همانند خازن و مقاومت را دارند.

در صورتی که جزء افرادی می باشید که علاقه زیادی به یادگیری در خصوص الکترونیک دارید کافیست که با قطعات الکترونیکی پرکاربرد آشنا شوید و درک کلی از آنها داشته باشید و سپس کار خودتان را آغاز کنید. قطعات الکترونیکی در مدار به عنوان عناصری محسوب می‌شوند که به عملکرد آن کمک می نماید و این قطعات بر حسب نیاز مدار و نوع آن مشخص می‌شوند.

از پرکاربردترین قطعات الکترونیکی که در لیست کامل قطعات الکترونیک قرار می گیرند می توان به آی سی، مقاومت، دیود، خازن، ال ای دی، ترانزیستور و فیوز اشاره کرد.

در همین ابتدای متن این نکته را در نظر داشته باشید که شما برای دسترسی به لیست کامل قطعات الکترونیک می توانید از فروشگاه سفیر الکترونیک استفاده نمایید که به عنوان یکی از معتبرترین و بهترین فروشنده قطعات الکترونیک با کیفیت میباشد.

کانکتور

افراد زیادی برای اینکه دو سیم را به یکدیگر متصل کنند از روش های غیر اصولی و ناامن استفاده می کنند که البته این روش ها طول عمر کوتاهی دارد و می تواند منجر به بروز حوادث مختلفی شود. استفاده از ترمینال های برق که به آن ها کانتکتور نیز گفته می شود پیشنهاد عالی برای این شرایط می باشد.

کانکتور (Connector) به عنوان یکی از قطعات الکترونیکی پرکاربرد محسوب می‌شود که در مدارهای الکترونیکی و الکتریکی به منظور اتصال بین بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و در محل اتصال و ورودی منابع تغذیه می باشد. اگر کانکتور با خرابی روبرو شده باشد قابلیت تعویض برای آن وجود دارد.

به بیانی ساده تر اتصالاتی بوده که در آن سیم ها به واسطه پیچ های نگهدارنده ترمینال به هم متصل می شوند و برقراری اتصال بین آنها انجام می شود.

مقاومت

قطعه ی پر کاربرد دیگری که بسیار حائز اهمیت بوده، مقاومت می باشد و همانطور که از نام آن میتوان متوجه شد در مقابل جریان الکتریسیته که از آن عبور می کند مقاومت نشان میدهد. زمانی که در سطح مورد نظر به کنترل جریان نیاز باشد میتوان مقاومت را بکار گرفت. مقاومت ها شامل انواع مختلفی هستند که بر حسب درجه بندی قدرت و مقادیر قدرت یا ظرفیت مقامت در برابر جریان دسته بندی می شوند. اهم واحد اندازه گیری مقاومت می باشد.

از نمونه های مقاومت از نظر جنس می توان به مقاومت فیلم کربن، مقاومت فیلم فلزی، مقاومت های سیمی، مقاومت های اکسید فلزی و مقاومت های نوار فلزی اشاره کرد. این نکته را نیز بخاطر داشته باشید که مقاومت ها با توجه به پیکربندی هایشان در سه گروه مقاومت با مقدار ثابت، مقاومت متغیر و شبکه های مقاومتی قرار می گیرند.

مقاومت های ثابت به گروهی از مقاومت ها گفته می شود که همواره مقدار آن ها تغییر نمی کند و ثابت می باشند و به ۴ گروه شامل مقاومت فیلم کربنی (Carbon Film Resistor)، مقاومت فیلم فلزی (Metal Film Resistor)، مقاومت سیمی (Wire Wound Resistor) و مقاومت های لایه ای تقسیم بندی می گردند.

مقاومت های متغیر نیز مقدارشان قابل تغییر است و ثابت نمی باشد که می توان به وابسته، مقاومت وابسته به حرارت (NTC,PTC)، مقاومت وابسته به نور(LDR)، مقاومت وابسته به ولتاژ(VDR) و مقاومت وابسته به میدان مغناطیسی(MDR) اشاره کرد.

پس در یک تعریف کلی باید گفت که مقاومت یک عنصر دو پایه با جنس کربن بوده که به منظور کاهش جریان، تقسیم ولتاژ و تنظیم سطح سیگنال ها استفاده می گردد. مقاومت ها دارای مشخصاتی نظیر ضریب دما، ضریب ولتاژ، دسته بندی دمایی، قابلیت اطمینان یا ضریب ایمنی، نویز حرارتی، پاسخ فرکانسی، اندازه فیزیکی و توان هستند.

آی سی

آی سی ها از دیگر قطعات الکترونیکی هستند که منجر به یکپارچه سازی قطعات الکترونیک زیادی می شوند عملکرد آنها را می‌توان همانند یک ترانزیستور دانست ولی این با وجودیست که یک آی سی دیگر می تواند مثل یک مقاومت باشد. آی سی ها به دو گروه اصلی تقسیم بندی می شوند که شامل آی سی های دیجیتال و آی سی های آنالوگ می باشد.

آی سی های آنالوگ به این صورت است که ورودی و خروجی هردو سیگنال پیوسته می باشد و اکثراً نقش تقویت کننده فرکانس صوتی و تقویت کننده فرکانس رادیویی را دارند و به عنوان آی سی خطی هم شناخته می‌شوند. از نمونه آی سی های دیجیتال می‌توان به گیت OR، گیت AND ،فلیپ فلاپ و… اشاره کرد؛ کارکرد آی سی های دیجیتال با داده های باینری یا دودویی نظیر صفر یا یک هستند.

فروشگاه سفیرالکترونیک در حوزه واردات قطعات الکترونیک فعالیت می کند و به عنوان تامین کننده قطعات الکترونیک است که شما می توانید به راحتی به واسطه ی آن به لیست کامل قطعات الکترونیک دسترسی داشته باشید و برای خرید اقدام کنید.

خازن

یکی از قطعات الکترونیکی که نام آن نسبت به قطعات دیگر بیشتر شنیده می‌شود خازن ها هستند که می‌توان گفت همانند باتری های قابل شارژ می باشند که قادرند شارژ کمی را در خودشان ذخیره کنند. پس قطعه الکترونیکی خازن به صورت موقت ذخیره بار الکتریکی را در خود انجام می‌دهد و شامل انواع متفاوتی بوده که دیسک سرامیکی و الکترولیتی را میتوان جزء نمونه های رایج آن به شمار آورد و از دیگر خازن ها به خازن های فیلم و کاغذ، ابرخازنها، خازن نقره ای میکا، خازن شیشه ای، خازن تانتالیوم و خازن پلی کربنات اشاره کرد.

اندازه گیری ظرفیت یک خازن بر حسب فاراد می باشد و نیاز است که حتماً در زمان خرید آن توجه ویژه‌ای به ظرفیت خازن داشته باشید.

در یک تعریف کلی باید گفت که خازن به واسطه یک میدان الکترواستاتیک انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می نماید و این انرژی الکتریکی را در شرایط خاصی آزاد می کند.

دیود

دیود قطعه الکترونیکی می باشد که در مدار واقع شده و در یک سمت جریان الکتریکی را عبور میدهد و در سمت دیگر از خود مقاومت بالایی نشان خواهد داد که به صورت کلی شامل دیود های سیگنال، دیود های یکسو کننده و دیودهای زنر می باشند. دیوید های سیگنال در حد میلی آمپر جریان را از خودشان عبور میدهند. دیود های یکسو کننده میتوانند تبدیل ولتاژ متناوب به ولتاژ مستقیم را انجام بدهند و جریان های زیادی را از خودشان عبور می دهند و این توانایی را دارند. اما دیودهای زنر به منظور تثبیت ولتاژ استفاده می شود.

دیودها هم شامل انواع متفاوتی می باشند که از نمونه های آن می توان به دیود ساطع کننده نور(LED)، دیود لیزری، دیود بهمن، دیود شاتکی، فتودیود، دیود اتصال PN و دیود زنر اشاره کرد.

این نکته را در خصوص دیودها به خاطر داشته باشید که به جریان الکتریکی اجازه خواهند داد که تنها در یک جهت جریان داشته باشند دارای دو پایه می باشند که معروف به کاتد و آند می باشد.

ممنونیم که از پیج اینستاگرام ما حمایت می کنید و عضو می شوید

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 15 شهریور 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پارسی زی و لینک مستقیم بلا مانع است.